Ivan Radovac

 

Vjetrovito jutro tjera nas na nove nepristupačne i bogate poste , ja i kolega ni u najluđim pričama nismo mislili da ćemo toliko pješačiti do pošte, al’ eto. dogodio se i taj dan da smo radi vjetra odlučili baš dolje otići.

Nakon tridesetak minuta hodanja kroz šumu i trnje dolazimo na poštu potpuno zaklonjenu od vjetrova .
Raspremamo se da namjestimo opremu. Sada kad je sve na svom mjestu možemo s mirom popit kavu i popričat koju ludu. Započinjem ribanje s Molix Theosom i nakon sat vremena već me hvata umor. U jigu je 120 grama i nije to baš lako s obale bacati. Pravim pauzu i mjenjam jig.

Po preporuci Tadeja iz Monster Bite-a stavljam Javeline od 100 grama. Osjećaj u ruci kao da nemam ništa. Sve je lijepo uglađeno i štap radi sa 100 grama vrhunski. Nakon četrdesetak minuta dobivam prekrasnog luca od 1,9 kilograma.

Pravim pauzicu uz gutljaj kave i nastavljam dalje. Sljedeći zabačaj i dobivam zubaca! Udario mi je na dnu možda sam podigao jig 4-5 puta prije udara. Cijelo izvlačenje traje možda minutu i pol i zubo je na stijenama. Sreći nema kraja. More je moja ljubav koja mi je za Valentinovo poklonilo najljepši dar.

Idite ljudi na more, cijenite ga i uživajte u njemu!

 

Tko je u tom trenutku još mislio da nam treba sat vremena za doći do auta…

 

Oprema:

Zenaq Muthos Duro 100 h
Stella 1400 Špula Som 8000 RC
Saltiga 12 PE3
Jig Javeline 100g