Obalni ribolov podlanica je gotovo nezamisliv bez rola sa slobodnim hodom špule. Pa iako je na tržištu prisutna sva sila naizgled sličnih rola, zapravo ih je malo koje se koje se uistinu mogu nositi s kapitalnim primjercima podlanica.

Rola Okuma Coronado Baitfeeder Spinning Reel CDX-55 je kreirana za zahtjevno Američko i Australsko tržište. To je čvrsta i robusna rola kod koje su tijelo i rotor izrađeni od grafitnih komponenti i legura otpornih na koroziju. Kočnica na ovoj roli radi besprijekorno za što je zaslužan DFD system sa svojim karbonitnim pločicama uz neizbježan Heavy Duty Brass DFD stabilizator osovine na špuli te Hydro Block vodonepropusnu zaštitu na kočnici čija je kočiona moć impresivnih 15,3 kilograma.

Glavni pogonski zupčanik je izrađen od mjedi dok su svi ostali metalni dijelovi pogonskog mehanizma, ali i ostali metalni dijelovi zaštićeni specijalnim antikorozivnim CRC-Corosion Resistance Coating procesom zaštite.

Uz sve standardne pogodnosti koje ima ova suvremena rola svakako valja spomenuti EOS sistem namatanja koji ne dopušta usijecanje novih u prethodne namotaje, aluminijski kalem i aluminijsku pogonsku ručicu s ergonomski oblikovanim rukohvatom.

Rola Okuma Coronado Baitfeeder Spinning Reel CDX-55 je uležištena s četiri HPB ležaja uz jedan RB ležaj od nehrđajućeg čelika. Quick-Set Anti-Reverse ležaj u potpunosti onemogućuje okretanje ručke u suprotnom pravcu.

Rola je naravno, opremljene mehanizmom slobodnog hoda špule što je stavlja u sam vrh ponude rola namijenjenih lovu na fermu.

Prijenosni omjer kod ove role je 4,4:1, kapacitet 320 metara 0,30 milimetarske strune, a sve to po cijeni od 652,80 kuna.

 

INFO:

Mikeli trade

Tel. 023/224-860

info@mikeli-trade.hr