Prije gotovo 50 godina, točnije 1971. godine, Gabriele Tubertini je odlučio pokrenuti trgovinu ribolovne opreme u Bazzanu, u blizini Bologne. No njegovi prijatelji koji su se bavili natjecateljskim ribolovom, znajući za njegov ribolovni potencijal, nagovorili su ga da pristupi u S.P.S. Sasso Marconi. Potencijal je bio više nego dobro procijenjen jer je Gabriele već u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka nakon čega su se rezultati na nacionalnoj i međunarodnoj razini samo nizali. Naravno, takav je uspjeh pobudio interes javnosti, ponajprije novinara i ribolovnih časopisa koji su mu i dali nadimak Lele.

Takav je uspjeh imao i poslovni odraz jer je popularnost njegove trgovine porasla toliko da više nije mogao zadovoljiti potraživanja kupaca. Stoga je odlučio u suradnji sa svojim prijateljima Paolom Cavazzom i Neriom Ballestrijem otvoriti veleprodajnu distribuciju. Naravno da se na tome nije stalo jer je vrlo brzo pokrenuta i vlastita proizvodnja kompletnog ribolovnog asortimana u kojem i danas uživaju svi ljubitelji ribolova, kako amateri tako i profesionalci.

O kvaliteti proizvoda ovog renomiranog brenda ne treba posebno pričati jer je većini pasioniranih ribolovaca samo ime Tubertini dostatna garancija.

Jedan od takvih, praktičnih, trajnih i lovnih ribolovnih alata je nedvojbeno i Tubertinijev multiplikator Osirys.

Kod ovog je multiplikatora kalem izrađen iz jedinstvenog aluminijskog bloka čime je postignuta ona prepoznatljiva izdržljiva kompaktnost. Kapacitet kalema je 290 metara 0,25 milimetarske strune dok je ukupna težina multiplikatora tek 340 grama. Prijenosni omjer ovog stroja je 6,8:1 što ga uz pogonsku ručku s lijeve strane čini idealnim za vertical jigging kao i za sve srodne tehnike poput primjerice slow pitcha. Zahvaljujući posebno osmišljenim progresivnim karbonskim kočionim diskovima i magnetskoj spojci izbačaji i sa najtežim varalicama u heavy castingu postaju poseban gušt bez ikakvog straha od backlasha. Deset klasičnih ležajeva uz jedan nepovratni, brinu se za miran rad dok su spomenuti kočioni diskovi sa snagom kočenja od 12 kilograma dostatni za izvlačenje najkapitalnijih gofova i zubataca Jadrana.

Tubertini Osirys multiplikator se može kupiti na prodajnim mjestima BBS Sport trgovine ili putem Web shopa po cijeni od 1955 kuna.

 

INFO:

BBS Sport

Tel.01/2303-435

www.ribolovnipribor.hr