Volite daleke zabačaje ali ih ne postižete? Ne osjećate ili ne vidite trzaje na velikim daljinama? Štap vam je pretežak i preglibav? Rješenje vaših problema postoji i zove se Trabucco FLAME XTREME BEACH 4204.

Ovaj je štap dug, 4,2 metra s tim da mu je transportna dužina 1,25 metara.

Kreiran je za sve ljubitelje beach ledgeringa, ali i lova na fermu. Težak je tek 100 grama tako da ne postaje opterećenje ni nakon više sati neprekidnog držanja, a istovremeno je i dovoljno jak da može izaći na kraj i s najvećom podlanicom Jadrana.

Zahvaljujući visoko moduliranoj CX1 Micro Pitch karbonskoj konstrukciji ovaj štap ima izuzetne karakteristike. Ponajprije valja istaknuti žilavost koja omogućuje progresivno savijanje u zamaranju ribe i samom izbačaju uz istovremeno vrlo brzo smirivanje i vraćanje u osnovni položaj što je kod dalekih zabačaja od iznimne važnosti. Zahvaljujući tome snaga se u izbačaju multiplicira, a preciznost postaje veća.

Ima dva osjetljiva karbonska vrha različite akcije tako da se jednostavno izmjenom vrhova dobijaju praktički dva različita štapa. Prvi vrh ima akciju 20/50 grama što je idealno za pristup u kojem je na meti sitnija natjecateljska riba, ali i ona poput nježnih ovčica, dok drugi ima akciju od 50/100 grama čime nedostižne distance postaju lako dostupne, a podlanice i šarzi nakon oštre kontre bez ikakvih problema idu na suho.

Središnji dio štapa je u završnoj obradi prevučen posebnom oblogom, tzv. Zero Friction Blank koja vrlo uspješno sprječava lijepljenje mokre strune, a što znatno doprinosi daljim izbačajima.

Provodnici su SiC Sea Guide što znači da su u potpunosti otporni na agresivne morske uvjete dok je ergonomsko ležište role grafitno, također otporno na sol i vlagu. Kraj štapa je opremljen gumenom ‘kapom’ koja sprječava klizanje štapa dok je oslonjen o podlogu.

Trabucco FLAME XTREME BEACH 4204 štap se može kupiti u zadarskoj prodavaonici ribolovne opreme Udica po maloprodajnoj cijeni od 986 kuna.

 

INFO:

Udica-Sonik

Tel. 023/305-398

www.sonik.hr