Ribolovna strast je nešto što prkosi apsolutno svemu, i vremenu i nevremenu. Da je to uistinu tako svjedoči i ulov Dajana Pamića koji je lovio i ulovio brancine u Plominu unatoč minusu koji je stvarao sige na provodnicima njegovog štapa. Evo kako je to bilo:

– Nedavno sam se, nakon duže pauze, napokon posvetio brancinima na pravi način, kao što sam to radio i prije. Kao i uvijek, dobar plan je pola posla tako da sam u ovom ribolovom pohodu ciljao kasnu večernju plimu koja je nastupala oko 2 ujutro – priča nam Dajan.

– Tako sam na poziciju u Plominu došao oko deset uveče i lagano počeo kotrljati Sakurinog Slit Shada od 100 milimetara na 10 gramskoj jig glavi po samom dnu. Za ovo doba godine je Slit pravi ubojica, pogotovo u pepermint dekoru ako je voda mutna. Za nekih sat vremena dobivam prvi udarac, kontriram ribu i nakon kraćeg drila prvi brancin je u podmetaču. Lijepa riba od skoro 3 kilograma koja očito baš i nije imale neke sreće u svom ribljem životu. Naime, sudeći po ožiljku na leđima, nekome je nekoliko dana ranije očito ispala s harpuna podvodne puške – nastavlja Dajan svoju priču.

– A idući udarac je uslijedio tek iza ponoći, i to ponovno na samom dnu. Brancin od oko 1,5 kilogram je školski spakirao Slit Shada.

Ribolov sam zaključio s još jednim brancinom od nekih pola kilograma težine.

To je bio dosta težak i zahtjevan ribolov s brancinima koji su primali na samom dnu i gdje je doslovno svakoj ribi silikon trebao servirati pravo ‘na glavu’.

Situaciju je dodatno otežavala izrazito hladna noć koja je stalno ledila vodu na vodilicama. Inače sam od opreme koristio štap Sakura Ionoizer, rolu Shimano Stradic 3000 FL, upredenicu Sakura Glide 12x 0.14 mm, predvez FC Sunset RS 0.28 mm te varalicu Sakura Slit Shad 100 mm u pepermint dekoru što se pokazalo kao dobitna kombinacija – ispričao nam je Dejan Pamić.