KAD MAJSTORI LOVE – ZUBACA KRUNAŠA OD 12,3 KILOGRAMA S OBALE ULOVIO NA PLOVAK!

 

Iz Biograda nam se javio Đuro Dragičević – Đuka, iskusni ribolovac koji se prvenstveno iznimnim znanjem, ali i neizmjerno bogatim iskustvom može pohvaliti nizom kapitalnih i trofejnih ulova na moru. U jednom od svojih posljednjih izlazaka na more ostvario je ulov koji je izazvao oduševljenje svih prisutnih. A kada se vijest probila na društvene mreže zbunjenost je dosegla vrhunac. Evo što nam je Đuro rekao o tom svom ribolovnom doživljaju:

– Lovim praktički cijeli svoj život i iskustvo koje imam je ribolovno iskustvo sa slatkih voda i s mora. Oprema koju koristim je uvijek vrhunska i besprijekorno posložena. Strune su uvijek u izvrsnom stanju tako da strahova i nesigurnosti dok lovim nemam. Što god mi dođe na udicu ide vani – priča nam Đuro.

– Lovim raznoraznim tehnikama, no kada lovim s obale najdraži mi je ribolov na plovak. Štap je trodijelni četiri metarski Sportex, rola Shimano ultegra, najlon 0,28, a fluorokarbonski predvez Seaguarov FXR. Udice su Hayabusine, dvije vezane u nizu, plovak klizni, a ješka srdela – nastavlja Đuro svoju priču.

– Zapravo toga dana nisam ni namjeravao ići u ribolov nego mi je na brodu ostalo oko kilogram srdela pa sam ih nakon kraćeg premišljanja odlučio potrošiti.

Stao sam na rivu, naješkao udice i spustio ih na sedam metara dubine. I tek što se plovak ispravio potonuo je. Pravovremena kontra mi je otkrila na da na drugom kraju imam oveću ribu. Prvo sam pomislio da je krupniji brancin, a onda kad je riba počela pružati otpor, shvatio sam da se bori drukčije od brancina. Nije bila ni podlanica jer udarci nisu bili onako oštri kao kod podlanice.

No ta nedoumica nije dugo trajala jer sam ribu uspio dobiti na površinu već nakon petnaestak minuta borbe kada sam vidio da se borim s velikim zubacem krunašem.

Iza mene se skupilo podosta ljudi koji su cijelo vrijeme navijali nagađajući što bi moglo biti na udici i nudeći savjete i pomoć, a što sam ja naravno odbio.

Ribu sam polako zamorio, te je glavom uveo u podmetač i izvukao na obalu. A kada sam je izvagao ispalo je da teška 12,3 kilograma – ispričao nam je Đuro Dragičević.

A završnicu borbe i izvlačenje ovog kapitalca možete vidjeti klikom na sljedeći link:

Majstor sa ribom života