BIG GAME FISHING NOVITETI IZ AUSTRALIJE

 

Odnedavno u zadarskom ribomaterijalu Udica ljubitelji pučinske panule mogu pronaći kompletan asortiman svjetski renomiranog brenda Pakula. U ponudi je kompletna paleta varalica i prateće pučinske panulaške opreme što je rezultat pedesetgodišnjeg iskustva sakupljenog po svim svjetskim morima.  Upravo su na takav, najneposredniji način nastale sve kreacije koje potpisuje ovaj australski brend, a što su prepoznali i svi biggejmaši koji imalo drže do ulova i svog statusa. Naime, Pakula varalice i sistemi su u samom vrhu korištenog big game fishing pribora na svim big game fishing natjecanjima.

Naravno, osim najvećih tuna ove varalice love i sve ostale pučinske predatore od albakora, preko luca do palamide.

Velika je stvar što se svaki Pakula sistem može u potpunost personalizirati, sve prema želji i očekivanjima ribolovca. Tako se u ponudi nalaze udice u pojedinačnim pakiranjima, sajle, ljepljivi i neljepljivi termo bužiri, klasični i bird teaseri, brojne varalice, perle, kliješta za krimpanje, torbice za posložene sisteme, ukratko sve što je potrebno za ulov velike ribe. Naravno, osim tako pojedinačno posloženih detalja, u ponudi su i već potpuno opremljeni gotovi sistemi koje je potrebno samo još povući za brodom.

Gotovi Pakula sistemi podrazumijevaju setove posložene u piramidalnom obliku u kojima se nalazi pet varalica pri čemu se  razlikuju setovi za klasičan trolling od onih koji se povlače preko outriggera.

No bez obzira za koji se set odlučili najdalja je varalica uvijek centralna, a od nje prema vani idu long corner pa short corner varalice. Jako je važno pratiti taj redoslijed jer svaka od tih varalica ima posebno kreiranu glavu koja konstrukcijski odgovara upravo zamišljenoj poziciji u sistemu. Osim toga, svako pakiranje varalice osim naziva, sadrži i shematski prikaz pozicije za koju je ta određena varalica namijenjena.

            Oz ove sistem postoje i drugi od kojih je najzastupljeniji klasični Daisy Chain kod kojeg je samo posljednja varalica lovna dok su sve ostale uključujući i bird teaser samo provokatori.

A spojevi udica i osnove su upravo savršeno posloženi što se posebno lijepo može vidjeti na Pakula Shackle Rigu gdje se ravna udica s okom postavlja na kraću sajlu, a što joj  omogućuje slobodni, njišući hod i time prirodno ponašanje varalica.

            A najzanimljiviji je drveni teaser s reflektirajućim stranicama dekoriranima s holo elementima popularno nazvan Witchdoctor. Ovaj se teaser za brodom povlači na pola puta između prve varalice i krme te je potpuno samostalan i nepovezan s lovnim sistemima. On ima ulogu privlačenja pučinskih predatora s velike daljine što jako, jako dobro radi.

            Naravno, u skladu sa kvalitetom proizvoda, Pakula je svim korisnicima omogućio i potpunu edukaciju, od informacija o svakom pojedinom proizvodu do slaganja sistema i tehnika lova svaka riblje vrste pojedinačno. Sve te zanimljivosti možete pronaći odlaskom na službenu stranicu https://pakula.com/

A za nabavku svega toga dovoljno je samo svratiti u Udicu gdje ćete pronaći daleko više nego što očekujete.

 

INFO:

Udica – Zadar

Tel. 023/305-398

www.udica.net