Poseban kompaktni dizajn, baš kao i crna boja s tamnocrveno obojanim rubovima i presjecima koji daju prepoznatljiv aristokratski izgled, budi sklonost prema ovoj roli već na prvi pogled. No ljepota na rolama ne lovi ribu što svi znaju i zbog čega je Quantumov inženjerski tim u kućište utrpao svu silu tehnoloških rješenja koja se brinu za dugotrajan, stabilan i učinkovit rad.

Rola freespool Quantum Thrill BT ima finopodesivu prednju kočnicu koja je zahvaljujući istaknutom pokretaču lako dostupna i podesiva i tijekom najdinamičnije borbe. Naravno, i stražnja kočnica vezana uz slobodni hod špule je jednako fino podesiva tako da ju je moguće ugoditi u dlaku, sve u zavisnosti od trenutnih potreba i stanja na moru, vezano uz vjetar, kurente i naravno, ciljanu lovinu.

Zahvaljujući Continuous Anti-Reverse sistemu s ovom rolom nema onih neželjenih trzaja i hoda unatrag dok se Anti-Twist Roler brine za izbjegavanje sukanja strune tako da je svaki zabačaj identičan onom prethodnom.

Rola je kao što je spomenuto i što se iz naziva može naslutiti opremljena mehanizmom slobodnog hoda špule. Premda se ovaj mehanizam najčešće koristi u ribolovu podlanica, svoju je primjenu našao i u mnogim drugim ribolovnim disciplinama.

Panula plave ribe pod režimom slobodnog hoda špule omogućuje vrlo ugodan doživljaj. U trenutku kad riba napadne ponuđenu varalicu naići će na otpor koji je ribolovac prethodno ugodio, u pravilu malen, ali dovoljan za kvalitetno kačenje. Pri brzini od primjerice 5 milja, u klasičnom režimu s tvrdo podešenom kočnicom, često se dogodi da se griz ne uoči odmah tako da riba u toj situaciji može biti vučena za brodom toliko dugo dok ne otpadne. U radu s ovom rolom je tako što nemoguće. U trenutku griza, kada ribolovac prihvati rolu, dovoljno je okrenuti pogonsku ručicu da bi se ušlo u režim prednje kočnice, također ranije podešene, nakon čega slijedi borba. A uz snagu kočnice od 10 kilograma, ne treba se bojati ni susreta s uistinu velikom ribom.

U ribolovu kančenicom se često dogodi da se u izvlačenju struna namota više od željenog. Tada se otvara preklopnik pa se struna nekontrolirano odmota, a možda i zamrsi… Uz slobodni hod špule dovoljno je pomaknuti polugu, izvući strune upravo onoliko koliko se želi i nastaviti s ješkanjem ili skidanjem ribe bez straha od mršenja ili pucanja vrha.

Luna Maris u ponudi ima ovu rolu u veličini 1060. Taj model ima kapacitet od 220 metara 0,40 milimetarske strune, prijenosni omjer 4,8:1, a jednim okretom ručice uvlači 92 centimetra. Rola je uležištena s deset ležajeva, a teži tek 421 gram. Kalem je opremljen gumenim prstenom zahvaljujući kojem nije potrebno podnamatanje u radu s upredenicom.

Maloprodajna cijena Quantum Thrill BT 1060 modela je 690 kuna.

 

INFO:

Luna Maris

Tel. 091-364-0078

lunamarisveleprodaja@gmail.com