KROZ JUTRO SE JOŠ I MOGLO LOVITI

ZLATNI BRANCIN OVOGODIŠNJEG KUPA KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA

Unatoč najavama orkanskog juga, u subotu, 3. listopada, u organizaciji ŠRD Sipa – Benkovac, održan je dvadeset i prvi Kup Karinskog i Novigradskog mora, tradicionalno natjecanje u ribolovu panulom.

Nažalost, zbog ispoštovanih epidemioloških mjera izostalo je veliko okupljanje koje inače prati ovaj kup tako da nije održano ni tradicionalno natjecanje za najmlađe ribolovce koje se običavalo održati istog dana u jutarnjim satima, najčešće u Šušnjaru.

Tako se ove godine ovom kupu odazvalo tek 18 ekipa koje su netom nakon jutarnje verifikacije i podjele marendi, premda se jugo već počelo dizati, hrabro krenule u potragu za svojom lovinom.

No kako je vrijeme odmicalo, ispostavilo s e da prognostičari nisu ništa promašili. Dapače, animacije na meteorološkim portalima su bile čak i nešto blaže od onih na terenu.

STRIJELKE SU BILE MALE ALI DOSTATNE ZA DODJELU DRUGOG I TREĆEG MJESTA

A onda je oko 10 sati prijavljen prvi lov, pa nešto poslije i drugi što je svima nekako dalo podstreka. No unatoč hrabrosti i ribolovnoj strasti iza podneva više nikoga nije bilo na moru. Vjetar koji se podigao bio je toliko jak da je situacija postala opasna i pogibeljna zbog čega su se i najhrabriji vratili i vezali svoje barke.

A nakon 16:30 sati se pristupilo vaganju gdje je utvrđeno da su se ipak ulovile tri validne ribe, što je bilo sasvim dovoljno za podjelu priznanja koje su prvoplasirani dobili nakon zajedničkog ručka.

 

SUDIONICI XXI KUPA KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA

POREDAK XXI KUPA KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA

  1. – Marijo Patača i Anđelijano Vrkić – brancin težak 3000 grama
  2. – Ivica Bulić – strijelka skakuša teška 900 grama
  3. – Marin Žepina i Slavko Šopić – strijelka skakuša teška 407 grama

Pehar za najveću ulovljenu ribu osvojio je Marijo Patača