Valentina je ulovila svoju prvu i najveću lokardu

Kada je ribolov u tradiciji obitelji tada se na more ide od malih nogu. Da je tome tako svjedoči i ulov Valentine Juričić koja je, evo, prije par dana ulovila svoju prvu ribu.
– Kao što mi je obitelj generacijama povezana sa morem i ribolovom tako se i dalje nastavlja tradicija na mene i na moju dicu. Imam dvi curice od 7 i 3 i po godine, Nataliju i Valentinu, koje obožavaju more i ribu. Starija kćer Natalija je postala iskusna što se tiče ribolova. Već sa dvije godine je počela loviti i sipe, i lignje i podlanice – priča nam Mateo, ponosni otac.
– Gledajući kako Natalija lovi, Valentina je inzistirala da i njoj pokažem pa smo tako otišli u ribomaterijal, kupili joj štap i mašinicu pa pravac na rivu. Za ješku smo koristili usoljenu srdelu. Montirali smo štap, naješkali i zabacili, a ostatak je bio na njoj. Cilj su nam bile lužine, bugve i pokoji šparić, ali je u tom trenutku naletila lokarda tek nešto lakša od pola kile. Kao što znamo, lokarda je borbena riba pa je nije baš bilo lako izvlačiti. Unatoč tome, nakon par sekundi borbe Valentina je uspješno izbacila na rivu. To je bila njezina prva riba. Onako cijela pod dojmom je odmah naješkala udicu i krenila dalje zabacivati nadajući se da će naletit još jedna. Uspješno je ulovila još par lužina i pokoju bugvu – s neskrivenim ponosom nam je sve to ispričao Mateo, Valentinin tata.
Što reći nego veliko bravi za Valentinu i njenu najveću lokardu! Nadamo se da ćemo uskoro čuti i za duge velike ulove ove male ribolovne nade velikog ribolovnog srca.