Fin–Nor je ime koje budi povjerenje, kako zbog dugogodišnje reputacije tako i zbog novih podviga koje ovaj brend svakodnevno konstantno bilježi. Fin-Nor je od samog početka svoje proizvodnje, sve svoje proizvode usmjerio isključivo ka jednom jedinom cilju – beskompromisnom ribolovu u kojem se ribolovac nasuprot lovini može postaviti sa stavom – tko je jači.

Tako je i multiplikator Marquesa 2 Speed kreiran na tragu takvog koncepta zahvaljujući čemu je u lipnju 2011. godine na EFTTEX-u u Amsterdamu ponio laskavu titulu ‘The Best new multiplier reel’.

Marquesa 2 Speed je multiplikator relativno malih dimenzija koji ima izuzetno jak prijenosni mehanizam kojim se s lakoćom mogu svladati i najveće ribe.

No prava posebnost ovog multiplikatora leži u dvobrzinskom prijenosu. Naime kad se dogodi da situacija u zamaranju postane prenaporna i kritična jednostavno se može prijeći na niži stupanj prijenosa pri čemu se snaga kočnice ne mijenja.

Taj je snažni mehanizam poduprt moćnim zupčanicima obrađenima na CNC strojevima kao i velikim karbonskim kočionim diskovima kakvi se nalaze i na najvećim multiplikatorima.

Prijenosni omjer kod Marquesa 2 Speed multiplikatora je 5,2:1, odnosno 2,8:1 pri čemu jednim okretom ručice uvlači 130 centimetra strune. Multiplikator Marquesa 2 Speed je uležišten sa 7 ležajeva dok kočnica ima silu kočenja od 13,6 kilograma s tim da neće ni proklizati ni blokirati mimo želje ribolovca, a pogotovo ne u najkritičnijim trenucima.

Kućište je kod ovog multiplikatora izrađeno od neuništive 6061-T6 aluminijske legure. Zahvaljujući tom materijalu, ovaj je multiplikator nakon ribolova potrebno samo isprati slatkom vodom čime je kompletno održavanje završeno.

Multiplikator Marquesa 2 Speed je osim u klasičnom big game fishingu primjenu našao i u mnogim drugim udičarskim disciplinama kod kojih je potrebna sirova snaga za svladavanje ulova.  Osim toga, zbog relativno male težine od 947, odnosno 970 grama idealan je sve stand up tehnike lova. Marquesa 2 Speed multiplikatori su dostupni u srebrnoj i zlatnoj izvedbi s tim da je maloprodajna cijena modela Marquesa MA40II je 4177, a modela Marquesa MA50II 4325 kuna.

 

INFO:

Luna Maris

Tel. 091-364-0078

lunamarisveleprodaja@gmail.com