BBS na tržište neprestano izbacuje zanimljivosti koje ni najopremljenije ribolovce ne ostavljaju ravnodušnima. Ovoga puta smo iz cijele hrpe povoljnosti izdvojili Daiwine štapove Crosscast XT Carp i role Ballistic MQ LT koje već pri prvom kontaktu, a pogotovo u kompletu, naprosto ostavljaju bez daha.

Serija Daiwa Crosscast XT Carp štapova ima praktički bezvremenski dizajn.

Blank je izrađen od HMC+ karbonskog materijala i kao takav ima ogromnu rezervu snage, brzo smirivanje i savršene borbene osobine. Kod zamaha ovi štapovi zahvaljujući pogođenom balansu i ravnomjerno raspoređenom opterećenju krajnje lako i jednostavno lansiraju teške sisteme na velike daljine. Asortiman modela Crosscast XT serije pokriva sva područja suvremenog obalnog ribolova pridnenim postavama s tim da je u ponudi više modele.

Tako Stalker model od 10 ft sa snažnom test krivuljom od 3.50 lbs je pravi izbor za ribolov iz plovila ili za lov na manjim udaljenostima. Ovaj model također dozvoljava sigurno upravljanje velikim ulovima.

Modeli od 12 ft i 13 ft sa ulaznom vodilicom od 50 milimetara su izuzetni štapovi za daleka bacanja i dozvoljavaju lov na velikim udaljenostima dok je model od 12ft sa 4.5 lbs krivuljom dizajniran za spod korištenje s teškim raketama za brumanje.

Ova je serija opremljena titanium oksid vodilicama, slojem pletenog karbona na dijelu rukohvata, Seaguide nosačem role te Shrink-tube rukohvatom. Cijena Daiwa Crosscast XT Carp 3.60 m od 3.50lb je 1.059,00 kuna.

 

Daiwa Ballistic MQ LT 2500D je iznimno snažna rola sa posebno dizajniranim Monocoque Zaion V (MQ) tijelom. Tako nova Ballistic MQ LT serija objedinjuje snagu i malu težinu i omogućujući strastvenim ribolovcima jednostavno i pouzdano korištenje u ribolovu.

Zbog LT dizajna tijelo role je manje i lakše, a u sebi nosi znatno veći pogonski zupčanik što omogućuje snažniji prijenos i povećanu snagu namatanja. Pogonski je zupčanik kruto uležišten u MQ tijelu role čime je osigurano trajno i glatko okretanje i pod najvećim opterećenjima.

ABS aluminijska dalekometni kalem je na osovini oslonjen na dva kuglična ležaja. ATD sistem kočnice radi uz minimalni otpor pokretanja i osigurava optimalno funkcioniranje i kada se koriste tanke strune.

Snaga kočnice je kod različitih veličina različita pa je tako kod modela 1000 5 kilograma, kod modela 2500/3000 10 kilograma, a kod modela 4000 12 kilograma.

Ova rola ima klasičnu MAGSEALED zaštitu od prodora vode, 8 kugličnih ležajeva što uključuje i 2 CRBB ležaja, Zaion V Air Rotor, Tough Digigear, ATD sistem kočnice, Permanent Infinite Anti-Reverse, Cross Wrap sistem namatanja strune, ABS aluminijsku kalem za daleke izbačaje, CNC glodanu aluminijsku ručicu, Air Bail te Twist Buster II vodilicu strune. Cijena ovog bisera je 1.679,00 kuna.

 

INFO:

BBS Sport

Tel.01/2303-435

www.bbs-fishing.hr

www.ribolovnipribor.hr