NATJECATELJSKA JE RIBA BILA PRISTOJNE VELIČINE

I ove je godine u organizaciji Kluba za sportski ribolov na moru Delfin – Budva, održano tradicionalno natjecanje prijatelja ribolovaca koje će ostati upamćeno po dobrim ulovima i kvalitetnom druženju.

RIBE JE BILO VIŠE NEGO DOVOLJNO

Početak ovog ribolovnog druženja seže u 2007. godinu kada su se počeli nadmetati prijateljski klubovi RD Oradela iz Pirana i KSR Delfin iz Budve. S vremenom s e tu uključila i splitska Zenta pa je taj kup dobio naziv Tromeč, a kad bi Zenta izostala ‘Dvomeč’, s tim da je ove je godine natjecanje, s obzirom da natjecatelji dolaze isključivo po pozivu, dobilo novi naziv – ‘Zatvoreni Kup Budve 2020.’.

POJEDINAČNI PRVACI

– Ove godine na Kupu koji je bio zatvorenog tipa su, osim RD Oradela i KSR Delfin poziv za učešće dobili i naši prijatelji, reprezentativci Hrvatske Siniša Budisavljević i Ivan Galzina koji su za sebe odabrali naziv ekipe ‘Srebrni duo’, vlasnik ribolovačkog portala ‘Na udici’ Boris Bulić (Zadar) i njegov prijatelj Tvrtko Hrgić (Pag) koji su za tim odabrali ime ‘Jamaica’, kao i ekipa ‘Veterani’ koju su napravili selektor reprezentacije Crne Gore Ante Arapović i naš prijatelj iz Novog Željko Dulović – izjavio je za medije sekretar budvanskog kluba Vladislav Vuković.

NAJBOLJE EKIPE

Tako je u nedjelju 9. veljače šesnaest natjecatelja odmjerilo snage u budvanskom akvatoriju, točnije nad Petrovačkom sekom što je svojim brodovima pomogla firma Hakunamatata company.

Ulovljeno je preko 40 kilograma ribe što jasno govori o kvaliteti ribolovaca, ali i o činjenici da je ovo lovište vrlo bogato ribom. Većinu ulova su činili arbuni, poneka ama i kantar te kanjci.

Posebno je zanimljivo bilo kačenje Branka Čermaca, predsjednika piranske Oradele koji je u jednom trenutku na udici imao uistinu veliku ribu. Procjene su bile da se radi o ribi težoj od pet kilograma, no kako se riba uspjela osloboditi negdje na polovici dubine, težina i vrsta su ostali na nagađanju. Ipak, najviše se ribolovaca slaže oko pretpostavke da je na udici bio ogromni pingvin koji je tijekom borbe raširio krila zbog čega je i otpor bio znatno veći, a s čim se nesretni ribolovac nije mogao ne složiti.

POJEDINAČNI PLASMAN

Naravno, kao i uvijek, nakon lova se pristupilo vaganju i slaganju svega na papir. Unatoč velikoj količini ribe, sudački je tim to brzo odradio tako da su se nakon večere u hotelu Akvarijus svima dodijelila priznanja za učešće, a najboljima pehari i medalje. Tako je treće mjesto osvojio Ivan Dejanović (KSR Delfin 2), drugo Siniša Budisavljević (Srebrni Duo), a prvo Ivan Galzina (Srebrni Duo). U ekipnom poretku je treće mjesto osvojila ekipa ‘KSR Delfin 1’ u sastavu Ivan Dejanović i Dejan Beljkaš, drugo ‘KSR Delfin 2’ u sastavu Predrag Dejanović i Dejan Cvetković dok su se zlatom okitili Siniša Budisavljević i Ivan Galzina, ekipa ‘Srebrni duo’. Najteži ulovljeni primjerak je ulovio Zoran Beljkaš, član ekipe KSR Delfin 3.

NAJSTARIJI ČLAN JOVAN JOCA STOJANOVIĆ JE DOBIO PRIGODNU PLAKETU

 

EKIPNI PLAMAN

A uz proglašenje pobjednika Zatvorenog kupa Budve 2020 domaćini su svom najstarijem članu Jovanu Joci Stojanoviću kao članu Delfina od 1970. godine dodijelili prigodnu plaketu.

I kako to uvijek biva, nakon večere su se pojavile i gitare tako da se sve završilo s pjesmom svih okupljenih uz obećanje da se vidimo i iduće godine, za godinu stariji ali u srcu još bodriji.