Posljednje ovogodišnje službeno i krunsko natjecanje u sportskom ribolovu, dvadeset i četvrti po redu Kup Hrvatske, u organizaciji HSŠRM i u domaćinstvu PŠRD Kanjac koje je ove godine navršilo impresivnih 40 godina postojanja i uspješnog djelovanja, održano je 17. listopada u Podgori.

Nastupilo je ukupno 150 ribolovaca iz svih uzobalnih županija uključujući i Zagrebačku županiju.

Premda je sve bilo lijepo zamišljeno jaka bura je poprilično omela planove. Tako su se planirane zone za podvodnjake uz obala Hvara, kao i za ribolovce koji su trebali loviti iz brodice u Hvarskom kanalu premjestile bliže kraju, na potezu od Podgore do Tučepa.

Kako je natjecanje odmicalo vremenski su se uvjeti skoro posvuda ublažili no ne i u zoni u kojoj su lovili najmlađi. Tu bura nije jenjavala što su oni stoički podnijeli i izdržali do kraja bez ijednog odustajanja.

U skladu s vremenskim uvjetima, ulovi su bili mršavi no s tim se i računalo tako da su kao i uvijek u takvim situacijama grami odnosili prevagu.

Zanimljiva je gužva nastala kod zbrajanja ukupnih plasmanskih bodova kad su se u vrhu gužvala Zadarska i Primorsko goranska županija s istim brojem plasmanskih bodova. Ipak na kraju je Zadarska županija osvojila prvo mjesto ponajprije zbog boljih pojedinačnih plasmanskih rezultata, konkretnije zbog više osvojenih drugih mjesta.

Veselje koje je nastupilo zbog premoći u rivalstvu koje traje godinama teško je opisati. Dovoljno je reći da euforija još traje s tim da su Zadrani svjesni da se na staroj slavi ne živi zbog čega će se potruditi da u predstojećoj godini ostvare rezultate kojima će potvrditi obraniti zasluženo osvojen plasman.