Ljeto se polako ali neizbježno primiče svom kraju i na ribolovnu scenu stupaju tehnike i alati koji su kroz vruće dane strpljivo čekali svoj red. Jedna od tehnika koje upravo stupaju na scenu je eging, obalni lov liganja i sipa. Premda se u more s istim ciljem može bacati sve i svašta, neki modeli skosavica ipak debelo prednjače, jednim dijelom zbog lakoće rukovanja, a drugim, puno bitnijim, zbog lovnosti.

Jedan od takvih vodećih modela je svakako i Yo-Zurijeva skosavica tipa oita, poznata pod nazivom Pata Pata – Q Slow 3.5.

Ova je skosavica teška 18 grama što je uz adekvatnu opremu garancija dalekometnih izbačaja. No njena težina nipošto ne znači da tone kao i ostale skosavice. Pata Pata je slow sinking skosavica što znači da tone jako sporo. Za jedan metar urona joj je potrebno 5,5 sekundi čime je omogućen i lov na plićim terenima na kojima je s klasičnim skosavicama nemoguće loviti.

Tako je uz malo odbrojavanja nakon zabačaja ili zastoja lako dovesti skosavicu upravo u željenu lovnu zonu. Osim toga, takav pristup omogućuje jednostavno i brzo pročešljavanja terena.

Pata Pata u povlačenju ima širom raširene peraje što je Yo-Zuri mudro patentirao i zaštitio, a što je svakako još jedna od provokacija namijenjenih lignjama koje na nju itekako padaju. Osim toga, zahvaljujući tako postavljenim perajama slobodne plutajuće travke se ne kače za krunicu, a što lignjolovcima često stvara ozbiljne probleme.

Naravno, osim u egingu Yo-Zuri Pata-Pata se može koristiti i u panuli, samostalno, ili u tandemu kada se postavlja kao zadnja skosavica.

Zahvaljujući posebno ugođenom balansu, ova skosavica s lakoćom podnosi i valovito more, dok u slučaju pada na dno krunice ostaju visoko odignute što poprilično onemogućuje zadjeve.

Oko je veliko, tamno i ima tipično nisko postavljenu žutu točku što uspješno simulira uplašenu umornu ribu koja onemoćala traži zaklon.

Zahvaljujući specifično konstruiranom tijelu Pate Pate se pri svakom trzaju pokreće malo u stranu što je za većinu liganja itekako jak okidač za napad.

Krunice su dvostruke – ‘Trick Hook used’ što na Yo-Zurijevom jeziku znači da su sasvim dovoljno snažne za izvlačenje i najveće lignje, a istovremeno dovoljno savitljive da se iglice u slučaju zadjeva mogu ispraviti.

Integrirana olovnica je obrađena tako da u dodiru sa dnom ne zapinje već glatko, bez otpora i neželjenih zvukova klizi jednako lovna kao da je usred mora.

Yo-zuri Pata Pata – Q Slow 3.5 COG skosavica je dostupna na svim BBS Sport prodajnim mjestima po cijeni od 115,00 kuna.

 

INFO:

BBS Sport

Tel.01/2303-435

www.ribolovnipribor.hr