DAMIR PLEŠA SA SVOJIM POBJEDNIČKIM BRANCINOM

Prvog vikenda u listopadu ŠRD Sipa – Benkovac već punih 20 godina održava svoje tradicionalno natjecanje u panuli – Kup karinskog i Novigradskog mora.

Ovogodišnjem jubilarnom natjecanju su pristupile 24 ekipe. I dok se prethodnih godina početak natjecanja zbog loših vremenskih uvjeta često morao pomicati, ove je godine baš sve išlo kako treba. Dan je bio lagano oblačan, ali bez vjetra, upravo savršen za panulu, tako da su natjecatelji, u skladu s planiranim orarijem, u 8 sati s Karinske plaže krenuli u potragu za kapitalnim ulovima ovog akvatorija.

PREMDA JE OSTVARIO ULOV, MARIN LEPUR SE OVE GODINE NIJE USPIO PLASIRATI ZA MEDALJU

Lovna je zona, kao i inače bila cijelo Karinsko i Novigradsko more uz Velebitski kanal sve do Starigrada. Propozicije se nisu mijenjale tako da je bio dopušten lov jednim priborom, a dozvoljen je bio i jedan pribor za lov ješke. Dopušteni bočni razmak među brodicama je bio 30, a u brazdi 200 metara. Bodovana je sva riba iznad 400 grama težine po principu jedan gram – jedan bod, dok je za ulove teže od 5 000 grama bio predviđen i bonus od 500 bodova.

Dojave o prvim ulovima su počele pristizati već oko devet sati – jedan brancin, pa drugi, pa neke palamide… Ukratko dan je obećavao.

            A dok su ribolovci tražili ribu, pod ogromnom paviljonskim šatorom podignutim uz more na karinskoj plaži vrijedna je kuharska ekipa pripremala sve potrebno za predstojeću gozbu na kojoj hrana tradicionalno snježi, a dobro vino i pivo potocima teče. Naravno, logistika koja je ostala na suhom je nesebično koristila poznanstvo s kuharskim osobljem obilato kušavajući sve što se moglo kušati.

Ulovi su se predavali do 4 sata pa su nekako svi natjecatelji otprilike u isto vrijeme polako jedan po jedan pristižući donosili, netko praznu vreću, netko s ulovom. I premda je sav ulov bio predan do 4 sata, vaganje je odgođeno dok se šator ne popuni.

DINKO DENONA JE OVE GODINE TAKTIČKI IŠAO NA PLAVU RIBU

I negdje oko 7 sati, kad je gužva pod šatorom kulminirala pristupilo se vaganju. Ispostavilo se da je samo sedam ekipa predalo svoje ulove dok su ostali obećali da će se iduće godine bolje pripremiti i još više potruditi.

Tako je treće mjesto i brončanu medalju s četiri palamide ukupno teške 2385 grama osvojio Dinko Denona dok je drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio Josip Ilić s brancinom teškim 3060 grama. A prvo mjesto i zlatnu medalju, kao i pehar za najtežu ribu natjecanja osvojio je Damir Pleša s brancinom teškim 6890 grama.

Pored medalja i pehara prvoplasirani su dobili i vrijedne nagrade sponzora kojih kao i uvijek na ovom natjecanju nije nedostajalo.

A fešta je pod šatorom uz klapu Donat, brojne sljedove biranih delicija i bogatu tombolu, kao i svih prethodnih godina potrajala do sitnih, sitnih sati.

NAJMLAĐI U AKCIJI

TEREN ZA NAJMLAĐE NIJE BIO GOSTOLJUBIV

 

NAJPODLANICA MISLAVA KNEZA

            Osim natjecanja u panuli, benkovačka je Sipa organizirala i ove godine prigodno natjecanje u kategorijama U-12 i U-16 na koje se odazvao 21 natjecatelj iz 4 kluba – ŠRD Vir – Vir, ŠRD Zubatac – Zadar, ŠRD Podlanica – Biograd na moru i ŠRD Sipa – Benkovac. Mladi natjecatelji su lovili na pridraškoj obali točno nasuprot ušća Zrmanje, a lovina je po običaju bila sitna priobalna riba uz izuzetak 240 gramske podlanice Kneza Mislava.

Po završetku natjecanja u podne, juniori su se vratili u šator gdje ih je dočekala topla gradelada s ćevapima, pljeskavicama, a što je izazvalo pravu provalu oduševljenja. Nakon ručka su svi sudionici dobili diplome sa sudjelovanje, a prvoplasirani pripadajuće medalje i pehare.

 

Rezultati:

 

POBJEDNICI U KATEGORIJI U-12

U-12:

  1. Luka Perica, Sipa – Benkovac – 308 grama
  2. Danijel Lacković, Sipa – Benkovac – 233 grama
  3. Juraj Barani, Podlanica Biograd na moru 165 grama

 

 

 

 

POBJEDNICI U KATEGORIJI U-16

U-16

  1. Lovre Paleka, Zubatac – Zadar – 634 grama
  2. Mislav Knez, Sipa – Benkovac – 299 grama
  3. Roko BegonjaVir – Vir 136 grama

 

 

 

 

 

NAJUSPJEŠNIJI PANULAŠI XX KUPA KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA

Panula:

  1. Damir Pleša, Sipa – Benkovac – 7390 bodova
  2. Josip Ilić i Antun Ilić, Sipa – Benkovac – 3060 bodova
  3. Dinko Denona i Vlado Pavec, Sipa – Benkovac – 2385 bodova