Kako su samo meteorolozi pogriješili te subote 6. listopada. Premda su pripreme za ovaj devetnaesti Kup Karinskog i Novigradskog mora kao i svih dosadašnjih godina odrađene besprijekorno, u posljednji je tren odgođeno natjecanje za juniore koje se tradicionalno održava toga jutra, paralelno s natjecanjem u panuli. Djeca su ostala u svojim kućama, a 21 dvočlana ekipa panulaša je na more izašla sa zebnjom u srcu jer je najavljeno ogromno grmljavinsko nevrijeme od kojega nije bilo doslovno ništa. Malo oblaka i jesenjeg vjetra uz 15 minuta lagane kišice pred kraj natjecanja bilo je sve od onog smaka svijeta i poplave biblijskih razmjera zbog koje su mnogi koji su trebali doći, nažalost, odustali.

Naravno, takav razvoj događaja ipak nije bitnije poremetio predviđeni tijek događanja. Panulaši su rano ujutro, prije 7 sati krenuli put svojih ulova, dok je ostatak ekipe uz prve goste počeo uživati u zasluženom ranom doručku u obliku hladne pečene prasetine. No budući da se na staroj slavi ne živi, uskoro su uslijedile i tripice, pa bravetina s kupusom, pa gradele, jedne, pa druge, crni rižoto, kozice, lignje, gofovi, zubaci krunaši…

Na radost i veselje svih prisutnih hrana i piće su toga dana sniježili, no budući da se do kraja događanja pod ogromnim paviljonskim šatorom skupilo oko tri stotine ljudi, takvo obilje je bilo potpuno opravdano i razložno.

A dok su se gosti gostili vrijedni panulaši su lovili i ulovili. Prve su prijave počele stizati već oko 8 sati. pali su prvi brancini, ne veliki ali su tu. A onda je stigla dojava o jednom većem, pa i o jednom velikom, i još jednom i tako sve do pred kraj natjecanja koje je okončano u tri sata popodne. Sve su ribe ulovljene na klasičnu panulu živom iglicom, s tim da je nekoliko najmanjih, uključujući i dvije nevalidne lokarde, palo na varalice.

Ribe su predane u šator i stavljene na led do vaganja nakon čega su se i natjecatelji mogli pogostiti. U međuvremenu je stigla i klapa Donat tako da je sve bilo začinjeno i glazbom.

A vaganje je u kratkom vremenu odredilo prvake ovog natjecanja. Premda je ribu na vagu donijelo šest ekipa, samo su tri bile u medalji.

Tako je treće mjesto s brancinom teškim 5314 grama pripalo Dinku Denoni. Drugi je bio Jugoslav Perić s brancinom teškim 5358 grama dok je prvo mjesto s brancinom teškim 7018 grama pripalo Milanu Banoviću. Prvoplasirani su dobili medalje, pehare, štapove i role brenda Fin-Nor koje je sponzorirala tvrtka Luna Maris dok su svi ostali dobili diplome za sudjelovanje. Osim toga Milan Banović je dobio i pehar za najveću ulovljenu ribu.

Uz setove glazbe organizirana je i tombola s bogatim sponzorskim nagradama, s tim da su kao posebno vrijedne nagrade u tombolu ušli i ulovljeni brancini.

Ovo veliko događanje je okončano uz sitne sate kada su i posljednji gosti napustili Karin uz čvrsto obećanje da se sigurno vidimo i dogodine na jubilarnom dvadesetom okupljanju koje bi po svemu naslućenom trebalo biti nešto uistinu posebno. Svakako ćemo biti tamo i o svemu vas detaljno izvijestiti.

 

SPONZORI XIX KUPA KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA

Grad Benkovac, Turistička Zajednica Benkovac, Žuvela d.o.o., OTP Banka, Pekarnica Andrea, Veterinarska ambulanta Benkovac, Sport i moda, Mesnica Nakićen, Mesnice Miletić, Mesnica Lepur, Mesnica Musić, Vodovod i odvodnja, Benković d.o.o., Fotosoft d.o.o., Gladius d.o.o., Blue Suns Hoteli, Hotel Alan Starigrad Paklenica, Maraska d.d., Radio Benkovac, Luna Maris d.o.o., Restoran Šopot, Pečenjara Musić, Eugen Ljutić, Pekarnica Đoni, urarski obrt Zvonka Gašpara, OPG Troskot Svemir, Pizzeria Pape, Pizzeria Milonga, T.O. Stipe, T.O. Pećo, Graditeljstvo Ilić, Maslina i vino, Vinarija Božo Bačić, Vinarija Škaulj Šime, Vinarija Glavić Tomislav, Verteks d.o.o.

REZULTATI:

1. Milan Banović i Danijel Brzoja – 7018 grama

2. Jugoslav Perić i Anka Perić – 5358 grama

3. Dinko Denona i Jasna Denona – 5314 grama

4. Duško Lalić i Mario Rogić – 1788 grama

5. Vladimir Luc i Vera Luc – 1582 grama

6. Marin Žepina i Slavko Šopić – 780 grama