Dva modela iz DTD produkcije su preko noći osvojili srca svih prekaljenih obalnih lignjolovaca što s obzirom na provjerenu lovnost nije nikakvo čudo. A provjerena lovnost dolazi upravo iz činjenice da su u kreiranju ovih novih modela korištena već postojeći oblici tijela dok su novosti zapravo samo boje, odnosno dekori. Naravno riječ je o modelima Ballistic Real Fish i X Egi.

BALLISTIC REAL FISH

Ballistic Real Fish je novo izdanje već postojećeg modela Ballistic koji je nastao kao poboljšana verzija najlovnijeg DTD-ovog modela White Killer, predstavljenog prošle godine na EFFTEX-u.

Zadržavajući sve temeljne karakteristike Ballistica i to ponajprije tehnologiju pokretne težine koja omogućuje i do 40 posto veći domet u zabačaju, a time i 96 posto veće područje lova, DTD je pored postojećih šest boja, paletu proširio novim dezenima koji su se već dokazali na modelima Real Fish.

Tako je kombiniranjem tijela skosavice Ballistic i dezena Real Fish, nastala skosavica Ballistic Real Fish dostupna u šest novih realističnih dezena – sargo, mackerel, sugarello green, triglia, pagro i smelt.

A osim novog realističnog ruha, svaki je model dodatno ukrašen i ribljom uši koja simulira ranjenu i oslabljenu ribu, ograničenih motoričkih sposobnosti, ukratko, ukusan i lako dostupan plijen.

Ballistic Real Fish skosavice su opremljene dvostrukim inox krunicama, inox spojnim zogulinom i prozirnim silikonskima perajama s istaknutim perajnim šipčicama, čime je, dok je skosavica u lovnom položaju, postignut realističan dojam. Osim toga, te nove silikonske peraje u zabačaju skosavici daju nešto bolju stabilnost omogućujući time i preciznije zabačaje. Prije prve upotrebe je potrebno samo ukloniti zaštitnu foliju omotanu oko tijela skosavice koja silikonske peraje čuva od bilo kakvih transportnih oštećenja.

Ova je varalica teška 14,6 grama i duga 90 milimetara te u izbačaju i dalje drži rekord u odnosu na bilo koju sličnu varalicu, s tim da nakon što postigne lovni balans tone brzinom od 6,5 s/m.

Maloprodajna cijena skosavice Ballistic Real Fish je 79 kuna.

X EGI

Drugi model je X Egi, skosavica koja nastala na tijelu već dobro ovo dokazanog modela Oita 3.0 kojeg najviše koriste ljubitelja dalekih izbačaja.

Za razliku od većina proizvođača koji izlomljenu bočnu liniju kod oita skosavica iscrtavaju u što je moguće uočljivijim i jarkijim bojama, DTD je prostor izlomljene bočne linije podebljao i ostavio neobojanim čime je omogućio da se blaga luminiscencija tijela diskretno probija duž cijelog boka skosavice a što u uvjetima slabe osvijetljenosti ili pak u noćnim uvjetima, u kojima se lignje najčešće i love s ovakvim skosavicama, daje izvrsne lovne rezultate.

Naime, tom jasno omeđenom neobojanom površinom u kombinaciji s oštrim bojama na ostatku tijela postignut savršeni kontrast, a što je lignjama na skosavicama neodoljivo privlačno.

Izuzetak su jedino model red head kod kojega je na gotovo potpuno prozirnom tijelu kontrast samo tamni ‘V’ uzorak po boku i naravno, jarko crvena glava, te black model u crnoj izvedbi kod kojeg je bočna linija crna dok je ostatak tijela bjeličasto-proziran.

X Egi je dostupan u osam različitih dezena – blue, green, red, orange, pink, rainbow, black i red head, svi u veličini 3.0 i težini od 18,2 grama

Na svima su jasno kontrastno istaknute crne linije koje simuliraju škržne zaklopce i usta dok je oko veliko i upadljivo što opet simulira izgled uplašene ribe.

Vanjsko otežanje je obloženo fluo bojom, kod svakog dezena druge nijanse, dok su peraje iste kao i u Ballistic Real Fish skosavica, prozirne silikonske.

X Egi skosavice su opremljene dvostrukim inox krunicama, inox spojnom omčicom, dodatnim unutarnjim otežanjem koje se brine za savršen balans i akustičnom komorom koja pri svakom pokretu skosavice emitira i zvučni podražaj, a što je lignjama u lovu provjereno provokativno.

Da bi potonule jedan metar, X Egi skosavicama je potrebno 5,5 sekundi što uz malo prakse i brojanje jako olakšava pretraživanje po okomitom vodenom stupcu.

Maloprodajna cijena skosavice X Egi je 64 kune.

INFO:

DTD

Tel. 021/735-161

www.dtd.hr