Premda je već neko vrijeme ova skosavica prisutna na našem tržištu, mnogi lignjolovci ne znaju sve o njoj. Riječ je o skosavici White Killer Bukva koja je zapravo samo logičan nastavak već provjerene priče koja je započela s White Killer Oitom. 

Ova skosavica, koja je prvi puta javno predstavljena na EFTTEX- u u Amsterdamu, posebna je ponajprije po tome što je iznimno uočljiva zbog čega je idealna za lov po svim uvjetima, a posebno u uvjetima slabog osvjetljenja bez mjeseca. Za razliku od većine japanskih skosavica vrištavih dezena koji su često na granici kiča, DTD je ovu oitu odjenuo decentno, u bijelo platno nježne teksture, s diskretnim jasno razgraničenim šarama. Osim istaknutog škržnog zaklopca tu je i oko s bijelom točkom u sredini koje vrlo jasno simulira uplašenu ribu u bijegu. idealno balansiranog tijela.
Posebna novost je bočno smještena fluo-površina u obliku stiliziranog i izduženog slova ‘S’ koja emitira jasno plavo svjetlo, a koje u kombinaciji sa UV folijom s leđne strane i klasično zelenkastim odsjajem kojim diskretno svijetli cijelo tijelo ostvaruje transparentni kontrastni efekt, a što je kod ove skosavice izuzetno pogođena lovna kombinacija.
Dakle, idealno balansirano tijelo skosavice svijetli zelenim diskretnim sjajem, dok karakteristične bočne naljepnice svijetle plavičastim svjetlom. Plava svjetlost, zbog svoje valne duljine je posebno uočljiva i na većim daljinama što svakako doprinosi boljem ulovu. Ovaj svjetleći efekt je znatno uočljiviji kada se skosavica neposredno pred spuštanje u more osvijetli UV svjetlom. Kombinacija bijelog plašta, UV folije na leđima, fosforescentnog tijela i plavo isijavajućeg detalja na boku, rezultirali su izuzetno lovnom skosavicom koja je ekstremno lovna i pri dnevnom lovu. Reakcije domaćeg i stranog tržišta na skosavicu White Killer Bukva bilo je daleko veće i bolje od očekivanog, nakon čega je DTD intenzivirao i proširio proizvodnju ovog nadasve lovnog modela.

White Killer Bukva je dostupna u pet boja u veličinama od 1.5, 2.0, 2.5 i 3.0 po cijeni od 59 kuna.

 

INFO:

DTD

Tel. 021/735-161

www.dtd.hr