Iz Gustirne nam se javio Ivan Marinov koji je ulovio strijelku na poprilično neobičan način. No kad ju je izvukao iz mora ostao je vrlo iznenađen jer je ustanovio da nikad ništa slično nije vidio. Evo što nam je Ivan ispričao o tom svom ulovu:

– Sve se to dogodilo usred jutarnje šetnje kroz marinu Aganu u mjestu Marina pokraj Trogira. Ispod jednog od pontona spazio sam jato orada i odmah sam primijetio da su nervozne, nekako plašljive. Probao sam zabrumati sa dagnjama i došle su na brum, ali nisam uspio uloviti niti jednu, jer ih je očito nešto veliko prepalo – priča nam Ivan.

– Nastavio sam se šetati i pri povratku na tom istom mjestu gdje sam brumao ugledao sam strijelku. Ostao sam u čudu jer je bila poprilično velika i mirna. Ni trenutka nisam oklijevao – nastavlja Ivan svoju priču.

– Otrčao sam do obližnjeg broda po osti i kad sam se vratio, ona je, na moju sreću, i dalje vrebala na istom mjestu. Došuljao sam se polako i tiho iznad nje tako da sam joj vidio samo glavu i to je bilo to! Izravan pogodak u glavu! 1:0 za mene!

I dok je bila u moru nisam ništa čudno primijetio na njoj, ali kada sam ju izvukao začudila me izraslina veličine šake odraslog čovjeka, a možda i veće na lijevom boku u razini leđne peraje, desetak centimetara od repa. Nikada takvo što nisam vidio ni na jednoj ribi.

Moj kolega Joško Jakus i ja odmah smo pozvali ljude sa Instituta u Splitu i oni su poslali momka koji je uzeo ribu da bi ustanovili kakva je to izraslina. Naravno i oni su ostali u velikom čudu.

Riba je bila teška oko 3,5 kilograma i nešto mršavija od onoga kako strijelke inače budu. Vjerojatno je zbog te izrasline imala problema u lovu zbog čega i izgleda malo pothranjeno – ispričao nam je Ivan Marinov.

Pitanje je koliko je dugo ova izraslina prisutna na ovoj nesretnoj ribi i kako je strijelka uopće uspjela izrasti toliko velika uz deformitet tolikih dimenzija koji joj je očito smetao i u plivanju i u lovu. Za sada sve upućuje na to da je u pitanju nekakav akutni deformitet, no pravu istinu ćemo doznati tek nakon provedenih analiza u Institutu u Splitu.