Toni Mustra

Prvi ribolov iza ljeta u svom brodu. Obiša san dvi pozicije, i treća je dala lipu ribu. Tehnika long fall jigganje, čisti metal!

Malo sam zapustio ovu tehniku, ali sam se odlučio malo vratiti korijenu. Iskreno malo su mi dali misliti nedavni odlični ulovi nekih članova naše grupe na fejsu, a i neki ulovi čistim jigom s obale pa, eto, rekoh da i ja malo okrenem ploču na prvu stranu.

Udarac je bio, ajmo reć, baš čudan i odmah sam shvatio, već nakon par trenutaka da neće biti lagano i da nije čisti griz . Na trenutke sam čak i sumnjao da li ću je uopće i izvući. Riba je trzala čudno i išla je ravno prema dnu. Prvih pola minute je izvlačila malo pomalo preko kočnice na nekih cca osam kilograma. Prava drama i čisti adrenalin!

Nisam joj uspijevao okrenuti glavu šta je zapravo bilo normalno, jer je kako sam posli vidija, riba je bila zakačena za rep.

Izvlačanje je trajalo preko deset minuta koje su mi u toj situaciji izgledale kao vječnost. Malo ja, malo on nazad… Zubaca sam odmah eliminirao, ali sam pomislio da je kirnja i da oće u rupu. Moram priznati da je bila prava drama. Nisam bio siguran hoće li riba uopće doći vani.

Oprema je bila super fina i lagana, ustvari najlakša koju imam zbog čega i jeste poseban gust i vridan ulov. Na ovaj štap sam već imao dva kidanja gofova tako da je ovo bilo pravo olakšanje ili što bi rekli treća – sreća!

Štap je bio Jigging Master Ocean Fire Wiki XUL, a rola Wiki 900h. Upredenica super moćna Daiwa Tournament 0.20 i fluorocarbon YGK 0.42.

Jig je bio Seafloorcontrol Mesiah 120 grama i jedna od važnijih, ako ne i najvažnija stavka su super oštre udice, najbolje i neponovljive Decoy Pike N⁰3. Doslovno su se zabile u kost!!!

Bio je tu još jedan pauk 0.8 kilograma na Kikua i onda nije bilo druge nego zaključiti lov i lagano doma!