Fluorokarbonska je struna u najvećem broju udičarskih tehnika nezaobilazna komponenta i to najvećim dijelom zbog njene vidljivosti, odnosno nevidljivosti. Naime, fluorokarbonska struna nakon potapanja, zbog skoro istog koeficijenta loma svjetlosti kakav ima i more, postaje gotovo nevidljiva, baš poput vode u vodi.

Osim te karakteristike, fluorokarbonske strune su u odnosu na klasične monofile kruće i žilavije zbog čega ih ribe teže izbacuju iz usta nakon što otkriju prevaru s udicom.

I premda su svojim karakteristikama sve fluorokarbonske strune vrlo slične, pasionirani ribolovci razlikuju finese zbog kojih neke od tih struna iskaču u prvi plan.

Jedna od takvih vrhunskih fluorokarbonskih struna koja definitivno zauzima svoju poziciju u samom vrhu ponude je i Take Akashi, a koja je zahvaljujući tvrtki Luna Maris odnedavno dostupna i na našem tržištu.

Take Akashi je struna izuzetno otporna na abraziju tako da može izdržati jako puno izvlačenja ribe prije nego što se pokaže potreba za mijenjanjem prame pri čemu nosivost upravo iznenađuje. Tako primjerice promjer od 0,25 milimetara ima linearnu nosivost od punih 10 kilograma.

Izvrsno drži na čvoru s tim da je prilikom zatezanja čvora čvor potrebno izložiti krajnjem naprezanju kako bi svi namotaju legli na svoje mjesto nakon čega nosivost postaje vrlo slična linearnoj nosivosti.

Zahvaljujući njenoj krutosti mršenje prama s osnovom predveza je svedeno na minimum, a što je iznimno velika prednost prilikom finih prezentacija.

Take Akashi fluorokarbonska struna je dostupna na svim prodajnim mjestima tvrke Luna Maris kao i u svim bolje opremljenim ribomaterijalima u pakiranjima od 50 metara s tim da je cijena promjera od 0,16 do 0,35 milimetara 49 kuna, dok se cijena promjera od 0,40 do 0,60 milimetara kreće od 52 do 82 kune.

 

INFO:

Luna Maris

Tel. 091-364-0078

lunamarisveleprodaja@gmail.com