Premda se još nisu počele loviti kako se očekuje, sezona liganja je definitivno počela. Hladni dani koji nas čekaju privući će ove deseterokrake delicije bliže obali i pličinama, a onda i skosavicama i peškafondima koje lignjari svake večeri spuštaju pod barke. No nemaju svi isti uspjeh jer su lignje probirljive i izbirljive pri čemu bez dobre rasvjete koja ih privlači i drži u mjestu šanse za kvalitetnim ulovom drastično opadaju.

U zadarskoj prodavaonici ribolovne i nautičke opreme Mikeli Trade u ponudi se nalazi impresivna količina svjetiljki namijenjenih ‘svićanju’. U ponudi su razni proizvođači s raznim modelima pri čemu svi imaju istu poveznicu. Naime, sva su ta ponuđena svjetla radna, lovna i trajna tako da i najprobirljivijem lignjolovcu nije teško pronaći model koji mu treba.

Od svih modela za oko su nam zapala dva. Prvi je Fish-N-Lite, plutajuća lampa sa zelenim led svjetlom koje potpisuje Optronios. Uz nju ide kabel dužine 12 stopa opremljen ‘upaljačem’ te adapterom s klemama za potrebe spajanja direktno na akumulator. Ova je lampa dostupna po cijeni od 314,41 kunu.   

Drugi model, premda bi bilo bolje reći serija modela su DTD lampe. Potopive halogene lampe koje potpisuje ovaj naš renomirani proizvođač ribolovne opreme su opremljene s 4 metra kabela, 50 W halogenom svjetiljkom i potenciometrom za reguliranje jačine svjetla. Potrošnja ove svjetiljke je 8 Ah, a cijena 198 kuna.

A za razliku od halogene lampe koja se mora potopiti da ne bi došlo do pregrijavanja, potopive led svjetiljke se mogu koristiti i na suhom. U ponudi su modeli s bijelim, plavim i zelenim svjetlom koji daju svjetlost od 800 lm s potrošnjom od svega 0,8 Ah. Lampe imaju ‘upaljač’ i kleme, dimer i termalnu sklopku, a koštaju 498 kuna.

 

INFO:

Mikeli trade

Tel. 023/224-860

info@mikeli-trade.hr