Sezona liganja je u punom jeku što znaju svi koji ih love. Bilo s kraja, bilo iz barke, lignje idu na suho zahvaljujući upornosti, spretnosti, poznavanju tehnika i terena, no prije svega zahvaljujući odabiru prave skosavice.

 

Svi znamo da svaka tehnika zahtjeva specifičan alat, odnosno pravu skosavicu. U egingu je na prvom mjestu oita, u tatakiju male tataki skosavice, pod feralom peškafondo i klasične skosavice…

 

No to je tek dio priče jer i uz pogođeni oblik ostaje boja koja lovi te večeri. Naime, često se dogodi da jedne večeri lovi plava, dok iduće večeri lovi nekakva pink verzija, pri čemu se sve češće događa da se i u jednoj večeri lovne boje barem dva puta  mijenjaju.

 

Jedino rješenje za takve situacije je dovoljan broj skosavica različitih oblika i boja, naravno, onih lovnih, jer da se podsjetimo, postoje skosavice i skosavice, one koje love lignje i one koje samo lijepo izgledaju.

 

A ogroman izbor upravo ovih skosavica koje love lignje našli smo u renomiranom zadarskom ribomaterijalu Udica.

 

U ponudi je kompletan asortiman skosavica našeg domaćeg proizvođača DTD-a kao i Seike, Yamashite, Sunseta, Kanji skosavica, izvrsnih Rapala, legendarnog Yo-Zurija, Duela…

 

Posebna je novost Duelova skosavica koja s trbušne strane nosi malu trokuku udicu za ugodna iznenađenja u panuli, model EZ-Minnow Egi. Ova je varalica dostupna u veličinama od 90 i 110 milimetara po cijeni od 94, odnosno 99 kuna.

 

Info:

Udica d.o.o.

Tel. 023/305-398

http://udica.net/

udica@sonik.hr

https://www.facebook.com/udicazd/