U organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, a u domaćinstvu ŠRD Zubatac – Zadar, u Zadarskom kanalu je od 13. do 15. svibnja održano Državno prvenstvo u kategoriji Seniori u disciplini štap-brod.

I premda je ovo natjecanje već samo zbog ranga posebno i atraktivno, posebnu težinu je dala činjenica da je na ovom natjecanju nastupilo čak šest svjetskih prvaka. Tako žestoku konkurenciju je prilikom otvaranja predsjednik HSŠRM-a Đuro Marinović nazvao jedinstvenim sudarom titana u Zadarskom kanalu jer su direktnoj konkurenciji bili Nino Jukić, Marko Sikirić. Ivan Galzina, Arsen Radinović, David Bajlo i Luka Gredičak.

Prvog dana lova se lovilo ispred Poluotoka od Foše do Orgulja, a drugog dana od Vitrenjaka do Puntamike.

Ulovi su bili bogati i ‘šareni’

Prvi je dan završio tako što je prvo mjesto osvojio Marko Sikirić, drugo Luka Gredičak, a treće Ivan Golac.

Ekipno su toga dana prva tri mjesta zauzeli Zadrani iz ‘Zubaca’ i to sljedećim redom: najbolja je bila ekipa ‘Zubatac – Zadar 2’, druga je bila ekipa ‘Zubatac – Zadar 3’, a treća ‘Zubatac – Zadar 1’.

I premda je razloga za slavlje itekako bilo, svi su natjecatelji znali da su te liste privremene jer drugi dan natjecanja može sve okrenuti, a što se na kraju pokazalo tek djelomično točnim nagađanjem jer, kako se kaže, najbolji i ostaju najbolji.

Već se kod predaje ulova naslućivala pobjeda

Tako je u pojedinačnom poretku s 11 plasmanskih bodova treće mjesto osvojio Stefano Erman iz novigradskog ‘Ribona’. Sa sedam plasmanskih bodova, Nino Jukić iz zadarskog ‘Zubaca’, osvojio je drugo mjesto dok je Marko Sikirić, također iz ‘Zubaca’, s osvojenih 5 plasmanskih bodova još jednom potvrdio svoju premoć i osvojio prvo mjesto i naslov ovogodišnjeg državnog prvaka u kategoriji Seniora u disciplini štap-brodica.

U ekipnom poretku je sa 6 plasmanskih bodova treće mjesto osvojila ekipa ‘Meduza – Rovinj 1’ u sastavu Alen Bilić i David Pinezić. Drugo mjesto s 5 plasmanskih bodova je osvojila ekipa ‘Zubatac – Zadar 2’ u sastavu Luka Gredičak i Igor Lakić, dok je titulu najbolje ekipe sa državnog natjecanja ove godine osvojila ekipa ‘Zubatac – Zadar 3’ u sastavu Nino Jukić i Ivan Galzina.

Marko Sikirić je još jednom dokazao svoju premoć