Temperature su sve niže i more se postupno hladi tako da se i riba, sukladno pomicanju termoklina povlači u dublje more gdje su temperaturna kolebanja manje izražena. Naravno, u skladu sa temperaturom i dubinom i metabolizam doživljava promjene tako da je i hranjenje potpuno drukčije nego što je bilo prije nekih mjesec dana. Rezultat cijele priče su sve lošiji ribolovni rezultati s klasičnim priborom i klasičnim pristupom.

Srećom splitska Pangea u svojoj ponudi ima rješenje za tako teške situacije, a to se rješenje zove Shiro Slow Inchiku.

Riječ je varalicama namijenjenima lovu predatora tehnikom Inchiku koja je u ovom dijelu godina većini ozbiljnijih ribolovaca definitivno prvi izbor.  Naime,  predatori moraju kalkulirati između količine dobivene i utrošene energije u svakodnevnom lovu tako da su im te odluke u susretu sa Shiro Slow Inchiku najčešće posljednje odluke u njihovom ribljem životu.

U ponudi su tri različite težine od 100, 120 i 150 grama u tri boje, u skladu s težinom duge 10,5, 11,5 i 12,5 centimetara.

Svaka je varalica obrađena tako da ima asimetrično tijelo koje će nakon što potone do dna uvijek zauzeti isti položaj. Na gornjoj, istaknutoj strani se po sredini varalice nalazi ‘oko’, strike point, toliko učinkovit u radu s varalicama da niti jednu ribu ne ostavlja ravnodušnom.

Varalice imaju spojne alke na obje strane, te provrt za montažu predveza s alkicom. Plava i crvena verzija su laserski holografski prstenasto obojane što je još jedan dodatni provokativni detalj dok je posljednja verzija jednobojna, obojana zelenkastim fluo premazom.

Inače sve varalice imaju oznaku UV i Glow.

Cijena Shiro Slow Inchiku varalica je 89,50 kuna za stogramski model, 96 kuna za stodvadeset gramski model te 99,5 kuna za stopedestgramski model.

 

INFO:

Palastura Fishing Tackle

Pangea Ribolov Split

Tel. 021/375-175

https://www.facebook.com/PangeaSplit/

split@pangea-ribolov.hr

www.palastura.hr