Zadarski Mikeli Trade je uvijek u trendu što potvrđuje i novi izlog obogaćen najnovijim DTD-ovim varalicama namijenjenima lovu predatora kabura tehnikom. Kabura je tehnika koja je do nas došla iz Japana, od ribolovaca kojima je ribolov nezaobilazni sastavni dio života.

Lov ovom tehnikom je vrlo jednostavan. Nakon što se varalica spusti do dna sporo, sporo, najsporije, se privlači prema površini pri čemu je barka prepuštena strujanju tako da je kabura zapravo kombinacija panule i lova u driftu. Zahvaljujući ovakvom pristupu, u kratkom se vremenu može pretražiti šire lovno područje po cijeloj visini vodenog stupca.

Kabura varalice iz DTD-ove produkcije znakovitog naziva Sepiakabura dostupne su u težini od 50 grama u četiri boje – pink, orange, red i brown s tim da svi dekori podražavaju sipu u različitim stupnjevima uzbuđenosti. Toj simulaciji svakako doprinose i istaknute oči kao i karakterističan oblik tijela na koji se nadovezuje silikonska suknjica s nitima i lamelama koje kriju dvije ubojito oštre udice.

Budući da je pred nama razdoblje lova na predatore poput pagra, zubaca, zubaca krunaša, ali i klasičnije lovine poput fratara, arbuna i podlanica, ova će varalica svakako odigrati ključnu ulogu u životima većine od tih riba.

Iznenađenje kod ovih varalica je i svjetleći trbuh koji također ima jako važnu ulogu kako u dnevnom lovu na velikim dubinama tako i kod svih koji se žele okušati u noćnom  lovu.

Maloprodajna cijena ovih nadasve zanimljivih varalica je, bez obzira na odabrani model ista – 69 kuna.

 

INFO:

Mikeli trade

Tel. 023/224-860

info@mikeli-trade.hr