Premda je Penn u proizvodnji dugo vremena svoje povjerenje poklanjao Aziji na kraju je shvatio kako je domaća proizvodnja i montaža ipak ima neizmjerno više prednosti dok istovremeno, između ostaloga, budi i puno veće povjerenje kod kupaca. Tako se Penn nakon dugo vremena vratio u Ameriku s tim da se u proizvodnji koriste isključivo domaći, američki materijali na što su u Pennsylvaniji posebno ponosni.

Jedan od bisera iz najnovije Pennove game je nedvojbeno i multiplikator Penn International VI koji po svim performansama spada u sami vrh multiplikatorske ponude. U proizvodnji je korišten posebno lagani pomno legirani aluminij koji se inače koristi i u izgradnji zrakoplova tako da je odnos težine i izdržljivosti doveden na najvišu moguću razinu dok je finalna obrada na zavidnom nivou i doslovno ostavlja bez daha svakoga tko multiplikator samo uzme u ruke.

Inženjerski tim koji je radio na kreiranju ovog moćnog stroja imao je iza sebe, kako to vole u Pennu istaći, 86 godina iskustva koje je uz predani rad i stručnost inženjerskog tima moralo rezultirati ovakvim uspjehom.

Jedan od posebno uspješnih detalja je dvostruka kočnica koja kao ideja i nije novost na tržištu, ali je zato kod Penn International VI multiplikatora dovedena do perfekcionizma. Pennov Dura-Drag sustav se brine za mekoću i konstantnu ujednačenost sile kočenja bez obzira na intenzitet borbe i potencijalna ekstremna naprezanja. Zahvaljujući upravo tom sistemu zamaranje uistinu velikih riba postaje poseban doživljaj pri čemu je tako koncipiran sistem ujedno i garancija dugovječnosti što je kod ovakvih mehanizama iznimno bitna stavka.

Osim toga, kod ovog multiplikatora je postignut i rekord vezan uz veličinu pogonskog zupčanika. Naime, glavni zupčanik na multiplikatoru Penn International VI je najveći ikada proizveden u Pennu.

Penn International VI je opremljen s 5 ležajeva, prijenosni omjer mu je 6,75:1 dok kalem može primiti 768 metara 50 libarske upredenice.

Izdržljivost i snaga ovog multiplikatora, pouzdanost kočnica, glatki rad te izuzetno pogođen prijenosni odnos koji posebno dolaze do izražaja kada se na udici nađe uistinu velika riba, osnovni su detalji koji Penn International VI čine sinonimom povjerenja kad je u pitanju big game fishing.

Penn International VI od 80 lbs je dostupan u zadarskom Nevicu po maloprodajnoj cijeni od 5620 kuna.

 

INFO:

Nevico, Zadar

Tel. 023/239-239

www.nevico.hr