Savage Gear je, barem kada su u pitanju realistične imitacije, vjerojatno otišao najdalje. Da bi došli do što je moguće prirodnijih varalica, sa sobom su na more poveli istraživačke brodove koji su svaku netom ulovljenu ribu, raka ili glavonošca skenirali 3D tehnologijom. S tako dobivenim matricama nije bilo teško isprintati kalup idealnog oblika i ispuniti ga savršenom ispunom. Rezultat tog kompliciranog postupka su varalice koje imaju izgled, teksturu i boju identične svojim živim uzorcima jer skeniranje nije uspješno snimilo samo oblik već i strukturu, prozirnost kao i holoelemente pod površinom.

Posebno fasciniraju realistične imitacije liganja, dostupne u pet različitih boja u četiri veličine pod nazivom Savage Salt Swim Squid.

U povlačenju ovih varalica tijelo se giba baš kao kad lignja pumpa, a traci titraju i lelujaju kao kod žive lignje. Ove varalice ne samo da izgledaju potpuno prirodno kao da su žive već imaju i izmjenjive komponente. Tako se može promijeniti plašt, ali i udice pa se umjesto klasične trokuke mogu postaviti dvije assist hooks. Osim toga premještanjem spojne kopče može se postići da umjesto na klasičan način lignja pliva glavom prema naprijed baš kao kad lovi što je idealno za tehnike poput slow short jigginga. Naravno, sve je izbalansirano tako da lignja u povlačenju zauzima potpuno prirodni položaj. A što je najljepše, materijal TPE (Thermal Plastic Elastomer)od kojega su izrađene je izuzetno rastezljiv i podatan što ga čini praktički neuništivim tako da se nakon ulovljene ribe ista varalica u more može spustiti još puno puta.

Cijena za ove varalice se kreće od 102 kune za najveće modele u dimenziji od 250 milimetara teške 110 grama , pa do 77 kuna za najmanje modele duge 95 milimetara teške 10 grama. Ovi najmanji modeli se prodaju u paru kao Duo Action Pack te se tako i montiraju jer je svaka od tih lignja armana udicom na drugi način. Dok jednoj udica viri iz glave, kod druge viri na kraju plašta tako da u povlačenju jedna pliva glavom prema naprijed, a druga na klasičan način što je izuzetno provokativna montaža bazirana na standardnim teaser panulaškim postavama.

 

INFO:

Udica d.o.o.

Tel. 023/305-398

http://udica.net/

udica@sonik.hr

https://www.facebook.com/udicazd/