Topli su dani pred nama no osim užitka koji nosi jednostavno odijevanje, sunčanje i bogati ulovi, postoji i opasnost koja neprestano vreba i nije nimalo bezazlena. Naravno, riječ je o suncu koje je s vremenom postalo poprilično opasno. Staklenički efekt je rezultirao brojnim ozonskim rupama koje su atmosferski filter pretvorile u sito kroz čije se prodore probijaju sunčeve zrake koje nefiltrirane mogu nanijeti ozbiljne povrede. Pored kože koja je najčešće ugrožena upravo takvim zračenjem, često stradavaju i oči kojima pretjerano izlaganje nefiltriranoj sunčevoj svjetlosti posebno smeta.

Posljedice mogu biti strašne zbog čega se na more nikada ne bi trebalo isplovljavati bez adekvatne zaštite.

 Naravno, najprimjerenija zaštita za oči su naočale. Mikeli trade je za ovu sezonu osigurao brojne modele Rapalinih naočala koje imaju UV-a i UV-b zaštitu neophodnu za očuvanje vida u uvjetima ljetne žege.

No osim toga ove naočale imaju i polarizacijski sloj koji neutralizira ono neugodno bljeskanje na morskoj površini omogućavajući da pogled prodre ispod, u dubinu. Takva je pomoć neophodna svakom zagriženom ribolovcu, a posebno spinnerima koji bez ovakvih naočale teško mogu kvalitetno prezentirati svoje varalice.

Ove Rapaline naočale imaju znakovit naziv VISIONGEAR, a dostupne su u zavisnosti od odabranog modela po cijenama od 294,84 do 408,24 kune na koje ide i nezaobilaznih 10 posto popusta za gotovinsko plaćanje. I premda naočala ima podosta,  zalihe nisu neograničene. A budući da je ljeto tu, na vratima, ne bi bilo loše na vrijeme osigurati kvalitetnu zaštitu za vid, i tako korisno pomagalo za ribu više.

 

INFO:

Mikeli trade

Tel. 023/224-860

info@mikeli-trade.hr