Inchiku je tehnika kojom se lovi krupnija riba pri čemu je, ukoliko se varalica povlači u skladu s osnovnim pravilima, ulov skoro pa zagarantiran. Upravo je zbog toga ova tehnika i stekla svoju popularnost ekstremno velikom brzinom. Naravno, kao i kod većine drugih tehnika jedan od osnovnih preduvjeta za uspjeh je odabir kvalitetne pozicije nakon čega je potrebno samo osigurati dovoljnu količinu leda za ulov. Temeljna lovina s inchiku varalicama su pagri, zubaci krunaši, kirnje i škrpine, ali isto tako i zubaci i kovači.

Sam lov se odvija tako da se varalica spušta do dna i sporo, u klasičnom driftu, povlači po samom dnu povremeno kuckajući, ili pak neposredno iznad dna. Naravno, takav je pristup na ravnim i mekanim dnima vrlo jednostavan i za pribor ne posebno riskantan. Nažalost na srednjem i sjevernom Jadranu je takvih terena zapravo jako malo. Najveći dio dna je stjenovit i škrapav tako da i manje izložen pribor poput obične kančenice vrlo često zapinje i ostaje na dnu. Budući da inchiku varalice u pravilu nisu jeftine, zadjev s ovom tehnikom ostavlja popriličnu prazninu u džepu, a zbog čega inchiku mnogi u startu zaobilaze u širokom luku.

No srećom, tu je Mikeli trade koji se pobrinuo da cijene ne budu nedostižne čime je ovu tehniku pa i inchiku varalice približio i običnim smrtnicima. U ovoj se prodavaonici ribolovne oprema inchiku varalice mogu kupiti po znatno pristupačnijim cijenama, pri čemu je kvaliteta ostala neupitna standardna.

Tako su odnedavno na policama ove trgovine u ponudi LineaEffine inchiku varalice Okto-Lead u rasponu od 80 do 100 grama u pet standardnih boja.

Osim Okto-Lead u ponudi su i Sea Lion inchiku varalice u rasponu težina od 150 do 180 grama kao i varalice Asami Kabura u težini od 60 grama. Maloprodajna cijena se za varalice Okto-Lead kreće od 45,12 do 56,40kuna, za Sea Lion od 55, 69 do 87,98 kuna dok Asami Kabura varalice koštaju 52,20 kuna.

INFO:

Mikeli trade

Tel. 023/224-860

info@mikeli-trade.hr