Kabura je tehnika koja je među naše ribolovce kao uostalom i sve nove tehnike, ušla stidljivo, na mala vrata. No rezultati koji se nisu mogli sakriti ovu su tehniku u kratkom vremenu doveli u sami vrh varaličarskih tehnika. Naime, ulovi škrpina, pagara, zubataca, tabinja i čega sve ne, preko noći su pokazali i dokazali lovnost ove tehnike.

No to je bio samo početak jer je svaku tehniku, ma koliko bila dobra, moguće unaprijediti.

RJEŠENJE PROBLEMA

Jedan od osnovnih problema vezanih uz kaburu je bila njena ‘suknjica’ koja ma koliko kvalitetno bila izvedena, pod zubima predatora ipak lako stradava. Uz to se javio problem relativno malih ribljih ustiju koji je inovativne proizvođače pogurao pa su tako kreirane i klizne glave za kaburu kod kojih su se udice skrivene u suknjici mogle prepuštene kurentu odvojiti od glave i tako postati još atraktivnije.

Naravno, tada su krenule i varijacije na temu, no problem vezan uz oštećenja suknjica je bio stalno prisutan i ribolovcima je konstantno zadavao muke. Osim toga, zamjena dekora na suknjicama je zahtijevala vezivanje nove varalice što bio svakako dodatan problem.  

Srećom, u Owneru postoje ljudi koji se brinu i za takve ‘sitne’ probleme i pronalaze rješenja tamo gdje drugi zapnu.

JEDNOSTAVNIJE NE MOŽE

Tako je Owner svoju bogatu ponudu proširio sa Change up sistemima. Riječ je o assist hook udicama povezanima tako da taj minijaturni predvez od Magic Fusso materijala s fluorinom omogućuje vrlo praktičnu i laku izmjenu ‘kozmetike’. Na jednostavan i brz način, bez ikakvog rezanja strune, može  se promijeniti ukrasna garnitura suknjice ili softbite silikonaca.

Da bi se formirao lovni set na predvez je potrebno ponajprije postaviti stopere. Nakon što se stoperi nađu na predvezu u prostor između njih se postavljaju, lamele, suknjice, softbite silikonci, sve po želji ribolovca. Kombinacije su doslovno nebrojene i neograničene, jer je za izmjenu dovoljno razdvojiti stopere, izvaditi staru kombinaciju i umetnuti novu, nakon čega kabura ima potpuno novi dizajn, a sve to za manje od minute. A da bi sve bilo potpuno jasno dovoljno je odvojiti tri minute vremena i jednim klikom pogledati video na linku OWNER CHANGE UP gdje je prikazan cjelokupan postupak formiranja predveza i izmjene ‘kozmetike’.

NEBROJENE KOMBINACIJE

Inače ponuda za kreiranje kabura varalice po svojoj vlastitoj želji je više nego bogata. Trgovina BBS Sport se pobrinula da materijala za vlastite kreacije bude sasvim dovoljno.

Tako su Owner Change Up klizne glave dostupne u dvije težine od 80 i 120 grama u 5 prirodnih dekora čija je atraktivnost dodatno povećana hologramski obojenim bočnim površinama. U tonjenju nema neželjenih oscilacija jer je težište jako dobro pogođeno dok je u povlačenju otpor zanemarivo malen. Cijena kliznih glava u zavisnost od težine se kreće od 63 do 75 kuna.

Assist hook udice za Owner Change Up sisteme su napravljene od Tagg Wire žice koja spada u najjaču žicu na tržištu. Dolaze navezane i mogu se koristiti za sve jigging varalice i u svim montažama s olovnim glavama. Setovi su dostupni s udicama u veličinama 9,10, 11, 12 i 13 u nosivost 35, 50 i 70 libri pri čemu je cijena bez obzira na veličinu i nosivost ista – 26 kuna.

Stoperi za Owner Change Up su dostupni u tri boje – orenge, red i luminous clear u veličinama L i S. Smješteni su na petlji s koje se na vrlo jednostavan način premještaju na predvez. Cijena pakiranja s četiri velika i četiri mala stopera je 25 kuna.

 

Uz ovu opremu je moguće kombinirati najrazličitije rubber skirt i softbite kombinacije.

Naravno, ne možemo ne spomenuti i ponudu gotovih kompletiranih Owner Sakura Skirt predveza koje samo treba zakačiti na osnovu i spustiti u more, a čija je cijena 52 kune.

 

INFO:

BBS Sport

Tel.01/2303-435

www.ribolovnipribor.hr