Piransko ribolovno društvo Oradela je uz podršku Skupnosti za športni ribolov Alpe-Jadran (S.C.A.A) 14. travnja organiziralo i održalo Otvoreno međunarodno prvenstvo Općine Piran u sportskom ribolovu u disciplini štapom s uređene obale za kategorije U-13. U-16 i U-21.

Nastupilo je ukupno 35 natjecatelja iz Hrvatske Italije i Slovenije. Lovilo se prema standardnim FIPS-M-ovim propozicijama uz poštovanje Mediteranske uredbe. I dok je kod natjecatelja iz kategorije U-21 u lovna mjesta smio pristupiti samo sudac, mlađim juniorima iz kategorija U-16 i U-13 su mogli prići pratioci i pomagati im, naravno, samo prilikom ješkanja i skidanja ribe s udica. Lovile su se uglavnom manule i arbuni te poneki šarun, oradelica i škrpun.

Ekipno su u kategoriji U-13 najuspješniji bili Filip Butković i Erik Todorović, članovi ŠRD Zubatac – Poreč, u kategoriji U-16 Erik Rapuš i Špela Puh, članovi ŠPRD PLK – Koper dok su u kategoriji U-21 najbolji bili Mateo Vukšić i Marija Milić iz ŠRD Kostrena – Kostrena.

U pojedinačnoj konkurenciji su u kategoriji U-13 najbolji bili  Nejc Šalamon (ŠRD Aero – Celje), Filip Butković (ŠRD Zubatac – Poreč) i Erik Todorović  (ŠRD Zubatac – Poreč). U kategoriji U-16 su najbolji bili Špela Puhov (ŠPRD PLK – Koper), Nicolo Moscolin (SPRD BD Marinesca Muggia) i Marija Milić (ŠRD Kostrena – Kostrena), dok su u kategoriji U-21 najbolji bili Jan Krajcar (RD Solinar – Strunjan 2),Maj Gajcesr (RD Oradela – Piran) a treći Marijo Milić (ŠRD Kostrena – Kostrena).

Organizator i ‘dobri duh’ ovog natjecanja Mario Druscovich je ponovo naglasio kako zanimanje za ovu sportsku disciplinu među juniorima iz godine u godinu postaje sve veće.

 

Snimio: Janez Mužić