Oceanfield Light Jigging OFLC-62/120 je još jedan biser iz produkcije Abu Garcijinih štapova namijenjenih morskom varaličarenju.

Štap je jednodijelne izvedbe dug 1,88 metara izuzetno tankog blanka što nipošto ne znači da je riječ o nekakvom krhkom i osjetljivom štapu. Dapače, štap je deklarativno predviđen za lov sa 120 gramskim jigovima i upredenicom maksimalne klase #2 što ga čini izvrsnim izborom za četiri udarne varaličarske tehnike iz barke – light jigging, slow pitch, kaburu i inchiku, kao i za sve ostale spinnerske tehnike.

ŽILAVA PREDNOST

Tako tanak, a istovremeno jak i žilav blank je rezultat novih tehnoloških postignuća u križnom upletu grafitnih vlakana. Zahvaljujući tome, štap ima vrlo širok raspon djelovanja. Tako se ovim štapom s jednakim užitkom i osjetljivošću može loviti i s nekakvim izuzetno laganim silikoncem u light spinningu kao i sa 100 gramskom inchiku varalicom.

Progresivnost akcije koja je vidljiva već u prvom kontaktu sa štapom do punog izražaja dolazi u situacijama kada se štap nađe pod opterećenjem. Zahvaljujući vrlo velikom potencijalu kinetičke energije štap s izuzetnom lakoćom može kompenzirati sve nagle trzaje i grubosti u pokušajima bijega zakačene ribe.

A elastičnost blanka, osim u zamaranju lovine posebno je pogodna za tehniku slow pitch u kojoj upravo elastičnost štapa odrađuje završne pokrete u uzlaznoj putanji jiga.

MAKSIMALNA FUNKCIONALNOST

Štap Oceanfield Light jigging OFLC-62/120 je predviđen za rad s multiplikatorom zbog čega je opremljen s trigger gripom koji je ergonomski jako pogođen tako da se i nakon dužeg korištenja ne osjeća onaj karakterističan zamor, a što je u nekim tehnikama jako važno. Naime, često se dogodi da velike ribe krenu napadati varalice tek pri kraju ribolova zbog čega je jako važno da ribolovac bude dovoljno odmoran kako bi takve borbe mogao uspješno i glatko odraditi.

Provodnici su Fuji, s tim da su izvedeni tehnologijom Deep Pressed Frame koja mehaničkom zaštitom keramičkog prstena bitno produljuje radni vijek provodnika. Prva dva provodnika su trostopni dok je ostalih šest jednostopno. Svi su plitko položeni čime je omogućeno pravilnije raspoređivanje opterećenja na blank kao i lakši i ravnomjerniji silazak strune s kalema multiplikatora.

Sam kraj štapa izveden kao split grip što olakšava rukovanje u zabačaju kao i u kritičnim trenucima kada se na udici nađe velika riba koju zamaramo s obje ruke na štapu. Osim toga, zadnji dio rukohvata je u središnjem dijelu s bokova ravno odrezan čime je olakšano zadržavanje štapa u radnom položaju i otežano neželjeno proklizavanje.

Suvremeni dizajn štapa upotpunjuju konusno obrađeni narančasto eloksirani aluminijski rubnici na krajevima navojnog prstena i krajeva rukohvata. A sam kraj štapa, budući da je blank jednodijelan i zatvorenog tipa, nema klasičan čep već prstenasti, ravno odrezani završetak s ugraviranim grbom.

Budući da ovaj štap potpisuje Abu Garcia, brend koji je oduvijek bio sinonim visoke kvalitete, a koji je sada dio koncerna Pure Fishing Japan, kvaliteta izvedbe, i to pogotovo finalna obrada, zaslužuje najviše ocjene. Premda se može upariti s većinom suvremenih multiplikatora jako mu dobro pristaje Omoto Talos TS10N-LH.

Model Oceanfield Light jigging OFLC-62/120 je dostupan u prodavaonici Nevico po cijeni od 875 kuna.

 

INFO:

Nevico, Zadar

Tel. 023/239-239

www.nevico.hr