Nevico je svoju ponudu varaličarskog pribora obogatio najnovijim Hayabusinim metalnim varalicama. Naravno, riječ je o jigovima i inchiku varalicama u potpunosti prilagođenima uvjetima kakvi vladaju na našem moru i našim ribama.

Serija malih Finder jigova u rasponu od 5 do 12 grama upravo je savršena za shore jigging. Zahvaljujući posebnom dizajnu ove varalice u propadanju ne tonu pravolinijski kao klasični jigovi već podrhtavaju tonući u neobičnoj putanji najviše nalik na putanju dezorijentirane ribu koja panično pokušava spasiti glavu. U povlačenju se slično ponaša jer pametno osmišljena udubljenja ne dopuštaju pravolinijsko kretanje. Vibracija koju ove varalice šalju tijekom povlačenja crveno su svjetlo svim predatorima. Hologramski obojano tijelo varalice uz veliko crveno oko je svakako dodatna provokacija. Varalice su naoružane s dvije udice, s jednom kod glave, a s drugom kod repa. Treba napomenuti da su svakako izvrstan izbor i u situacijama kada se riba privučena brumom ili svjetlom skupi oko barke. Ove varalice posebno vole veliki šaruni koji im ne mogu odoljeti. Cijena se u zavisnosti od odabrane veličine kreće od 36,25 do 38,75 kuna.

Osim malih jigova, na Nevicovim se policama može naći i najnovija serija inchiku varalica Kick Bottom HD. Ove su varalice za razliku od klasičnih inchiku varalica opremljene dodatnim metalnim elementom, poput žlice na starim ‘leptir’ varalicama koji se u povlačenju, naravno, ne vrti jer nije na zogulinu, već u svojim pokušajima okretanja bljeska i kucka što ima provjereno privlačnu moć. Osim toga na dakronskoj niti kojom su vezane udice, neposredno uz silikonsku lignjicu nalazi se perla obrađena poput dijamanta tako da je vizualni holo podražaj izuzetno pojačan. Ove su varalice dostupne u težinama od 60, 80, 100, 120, 150 i 200 grama u cjenovnom rasponu od 80 do 116 kuna.

Uz Kick Bottom HD inchiku varalice u ponudi su i Jack Eye Kick Tail također inchiku varalice, ali nešto lakše gramaže, tek 20 grama, dizajnirani tako da je zapinjanje svedeno na minimum minimuma. Osim što se mogu povlačiti kao klasične inchiku varalice Jack Eye Kick Tail se mogu koristiti i u shore jigging varaličarenju. Maloprodajna cijena ovih varalica je  55 kuna.

 

INFO:

Nevico, Zadar

Tel. 023/239-239

www.nevico.hr