Yo- Zurijeve su varalice svojim prvim pojavljivanjem na našem moru polučile uspjeh i stekle status koji ih vrlo opravdano prati i danas. A kada neka varalica iz te obitelji, koja je dokazala svoju lovnost u svim svojim prošlim oblicima i izdanjima doživi novo izdanje, tada to nikako ne može biti loše.

BALISTIČKI PROJEKTILI

Jedna od takvih, slobodno možemo reći i legendarnih varalica je Yo Zuri Crystal Minnow Mag. Ta je varalica do sada nasukala hrpe i hrpe morskih predatora od kojih je najveći broj bio kapitalnih razmjera. Taj je podatak jako važan jer velike ribe nisu slučajno narasle tako velike. Oprez i predostrožnost su ih sačuvale na dugom putu njihovog rasta da bi se u svom prvom susretu s ovom varalicom pokliznule i nasukale. Neodoljivost akcije u kombinaciji s brižno odabranim koloritom, ove varalice čini tako pogubnima za sva gladna usta podmorja.

Yo Zuri Crystal Minnow Mag varalice su uza sve ostalo opremljene i s patentiranim sistemom magnetskog prijenosa težine zahvaljujući kojem imaju različite balanse tijekom zabačaja, tijekom mirovanja i tijekom povlačenja. U stvari je riječ o jako dobro ugođenom promjenjivom rasporedu otežanja zahvaljujući kojem ova varalica u svim uvjetima zauzima optimalan položaj.

U trenutku zabačaja balasne kuglice se sele u zadnji dio varalice zahvaljujući čemu ona postaje balistički projektil s impresivnim krajnjim dometom. Budući da je model dužine 125 milimetara težak 16 grama te da je plivajuće izvedbe, jako je važno da se s njom ribolovac može daleko zabaciti kako bi lovni put koji varalica prevaljuje u povlačenju bio što duži.

POGUBNA I ZA STRIJELKE

Yo Zuri Crystal Minnow Mag je jedna od najpopularnijih varalica svih vremena jer omogućuje ribolov doslovno po svim vremenskim uvjetima. Zahvaljujući dalekim i vrlo preciznim izbačajima te stabilizatoru koji u zavisnosti od brzine povlačenje ostvaruje različitu amplitudu kretanja, odnosno akciju povlačenja, ova se varalica može povlačiti i po izuzetno plitkim terenima. U trenutku kada se učini da postoji mogućnost zadjeva, jednostavno se zastane nakon čega će varalica isplivati, a što je predatorima zapravo poseban izazov. Prema nekim statistikama do napada ribe u trenutku izranjanja varalice dolazi u čak 42 posto slučajeva!

Yo Zuri Crystal Minnow Mag varalica je izrađena od nevjerojatno otporne plastike izdržljive čak i u ribolovu strijelki. Opremljena je spojnim alkama od nehrđajućeg čelika i naoružana s udicama broj 6. Dostupna je u desetak različitih boja kojima se pokrivaju sve potencijalno problematične varaličarske situacije na moru.

Yo Zuri Crystal Minnow Mag varalica se može kupiti u prodavaonici B.B.S.- Sport po cijeni od 115 kuna.

 

INFO:

BBS Sport

Tel.01/2303-435

www.ribolovnipribor.hr