Nomura je brend koji je do naših ribolovaca došao preko tvrtke Luna Maris. Nomurina je ponuda vezana uz varaličarenje, ponajprije spinning, ali i sve ostale srodne discipline i tehnike pri čemu je hi-tech pristup u proizvodnji njihovog asortimana više nego imperativ. I premda ponuda uključuje i štapove i role, ovoga puta predstavljamo jigove kojima Nomura pokriva doslovno sve segmente ove ribolovne discipline, od ultralight shore jigginga pa do krajnjeg heavy slow pitcha.

 

SATO SINGLE HOOK je vrlo lovan jig opremljen sa samo jednom VMC single hook udicom od nehrđajućeg čelika. To je kako vole naglasiti Nomurini kreatori, nevjerojatan ubojica sa dva lica. Naime, ova varalica je sa jedne strane obojena punim hologramskim uzorkom dok je s druge strane prugasta s tim da srebrni model ima i fluo pruge. Ovakav odabir boja upravo izluđuje predatore. Sato Single Hook jig je najpogodniji za vertical jigging no pogodan je i za lov s okomito ozidanih obala ili pak sa stijena koje se strmo ruše u dubinu. Dostupan je u veličinama od 10 g / 5,4 cm do 60 g /11cm u pet boja, po cijeni od 39 do 62 kune.

 

CHIKA je jig s polukompaktnim tijelom kod kojega je stupnjevitim koracima formiran nepravilan profil s tim da su tri modela opremljena i fluo prugama. Zahvaljujući takvom profilu ovaj jig u povlačenju, a posebno u tonjenju, ostvaruje kretnje karakteristične za ranjenu i dezorijentiranu ribu koja ima poteškoća skretanjem, a što u morskom okruženju uvijek znači lako dostupan plijen. Ovaj je jig dostupan u šest dezena u veličinama od 7 g /4 cm do 40 g / 8 cm po cijeni od 43 do 60 kuna.

 

UMI jig se proizvodi u širokom rasponu težine i boja kako bi se uspješno pokrile i zadovoljile potrebe svih tehnika i svih stilova ribolova. Umi jig je dostupan u veličinama od 7 g / 4,8 cm do 60 g / 9,8 cm u šest različitih boja tako da je u zavisnosti od odabrane težine i boje pogodan za lov većine uzobalnih predatora, ali i pučinskih grabljivica. Čak i s istim jigom, samo promjenom brzine povlačenja ili otpuštanja strune, mogu se dobiti potpuno različite akcije, a onda i različite provokacije. Cijena ovog jiga se u zavisnosti od odabrane veličine kreće od 52 do 67 kuna.

 

KIMI je vrlo zdepasto kompaktno građen jig. Idealan je za lagano pretraživanje terena u shore jiggingu jer se zahvaljujući obliku tijela može voditi puno sporije od ostalih jigova. I ovaj je model dvostrano različito obojan s karakterističnim fluo trakama koje su u ribljem svijetu uvijek odraz straha, a što predatori itekako dobro prepoznaju. Kimi jig je dostupan u pet boja, u veličinama od 7 g / 3,5 cm do 20 g / 6,5 cm po cijeni od 36 do 43 kune.

 

MISAKI je vrlo provokativan jig karakterističnog plosnatog profila. To je vrlo lagani jig profiliran za daleke izbačaje koje s lakoćom postiže unatoč maloj gramaži. Dostupan je u veličinama od 3 g / 2,9 cm do 14 g / 6,4 cm u četiri boje za sve vremenske uvjete, od vedrog dana do oblačnog sutona. Svi su modeli obojani s holografskim reflektirajućim uzorcima koji su kobni za sve predatore koji ih ugledaju pod morem. Cijena Misaki jiga se kreće u zavisnosti od odabrane veličine od 34 do 37 kune.

 

IZU SLOW PITCH je kako mu se i iz naziva može naslutiti jig kreiran za lov slow pitch tehnikom. Kreiran je kako bi se izbjegao napor koji se u vertical jiggingu klasičnim pristupom zapravo i ne može izbjeći. S ovim se jigom uz slow pitch tehniku uspješno love svi predatori Mediterana. Mogućnosti koje nudi ovaj jig su nebrojene. Zbog karakteristično oblikovanog tijela ovaj jig tone kao list nošen vjetrom, a svakom promjenom načina povlačenja, mijenja smjer i način propadanja što je svim predatorima poziv na hranjenje. Čak i u lovu u jakim kurentima, rad s ovim jigom je jednostavan i lagan. Svi su Izu Slow Pitch jigovi dvostrano obojani s tim da je stražnja stana jiga svjetleća, a što je u dubokom ribolovu od iznimne važnosti. Izu Slow Pitch jigovi su dostupni u veličinama od 40 g / 7,5 cm do 200 g / 12,7 cm po cijeni od 50 do 113 kuna.

 

 

INFO:

Pescatore

Obala kneza Domagoja 4

Tel: 023 647 975

lunamarisveleprodaja@gmail.com