Nomurine su varalice od svog pojavljivanja našle svoje mjesto u srcima i ribolovnim kutijama mnogih spinnera. Iz cijele palete smo ovoga puta izdvojili dva modela – Master i Kenji.

Master je tonuća varalica vrlo impresivne akcije. Riječ je o varalici bez pakte koja svoj teturavi hod postiže zahvaljujući pomno balansiranoj spojnoj točki povlačenja. Rad s ovom varalicom je jednostavan. Nakon zabačaja čija daljina ovisi zapravo smo o želji ribolovca, varalica se pušta da potone u lovnu zonu nakon čega se povlači prema obali uz povremena zastajkivanja i promjenu brzine. Osim klasičnog bočnog otklona, ova varalica za vrijeme povlačenja tetura i po okomitoj osnovi što u okolinu emitira vrlo provokativne vibracije. Varalica je naoružana sa dvije trokuke VMC udice, duga je 18 centimetara i teška 125 grama što je čini idealnom za sve krupnije agresivne predatore od dna do površine. Udice su međusobno povezane snažnom žičanom konstrukcijom unutar tijela varalice tako da je ulov nakon kačenja, bez obzira na snagu ribljih vilica i veličinu zuba osiguran. Mala leđna peraja koja počinje na polovici leđa, a završava na zadnjoj četvrtini tijela omogućuje stabilnu putanju tijekom tonjenja i tijekom povlačenja varalice uspješno onemogućujući neželjeno okretanje i petljanje. Inače je varalica Master dostupna u šest različitih boja.

Za razliku od Mastera, Kenji je wobbler dug 17 centimetara i 33 grama težine s posebno modificiranom paktom. Riječ je o tonućem modelu dugom 17 centimetara i teškom 33 grama. Ova varalica zbog hidrodinamičnog izgleda u izbačaju može dosegnuti uistinu daleke domete nakon čega počinje polako tonuti. Ukoliko se odmah počne s povlačenjem, radna dubina će joj biti oko 1,2 metra to je čini idealnom za pretraživanje plitkog mora. No ako se pusti da uroni i do tri metra tada će moći dati svoj maksimum. Dugo tijelo ove varalice ima vrlo nervoznu akciju u kojoj repni dio posebno atraktivno vibrira dok se varalica tijekom povlačenja okreće cijelim tijelom s boka na bok. Kenji varalice su naoružane s dvije jake VMC udice koje su garancija sigurnog kačenja i izvlačenje, a dostupne su u 5 različitih dekora.

 

INFO:

Pescatore

Tel. 091-364-0078

pescatoreveleprodaja@gmail.com