Nomura je brend koji se specijalizirao za proizvodnju spinnerske opreme tako da je u asortimanu ovog brenda gotovo sve primjenjivo na našem moru. Izuzetak je tek nekoliko varalica koje oponašaju žabe i skakavce i koje su izričito namijenjene slatkovodnom ribolovu.

U SAMOM VRHU

Svaki se Nomurin proizvod prije puštanja u prodaju rigorozno testira pri čemu testovi počinju još kod odabira sirovine, a završavaju finalnim testovima vezanim uz konkretno ponašanje u ribolovu. Posebno je zanimljiv stav Nomurinog pro-tima koji voli reći da je trenutna kvaliteta i ponuda za njih zapravo samo nova početna točka jer se i od boljega uvijek može napraviti bolje. Nomura nije brend koji svoju proizvodnju zasniva na velikom broju sličnih modela u nadi da će određeni broj tih replika naći svoje kupce. Naprotiv, modeli varalica koje proizvodi ovaj brend ograničeni su isključivo na provjereno lovne modele koji su se osim u tehničkim testovima svojom kvalitetom i lovnošću dokazali i u konkretnoj primjeni, u ribolovu.

Lovnosti svakako doprinose i VMC udice kojima su Nomura varalice standardno opremljene. Zbog svega toga je Nomura kao brend u vrlo kratkom vremenu izbio u sami vrh spinning-produkcije.

I premda je ponuda Nomurinih varalica vrlo bogata, ovom prilikom smo se odlučili za predstavljanje njihovih jigova i to ne svih jer bi za to trebalo puno više prostora, već samo za tri s kojima se uz malo vještine i znanja lako pokriju sve moguće light-jigerske, shore-jigerske i slow-pitch situacije

SATO

Sato je vrlo lovan metalni jig opremljen VMC-ovom single-hook udicom od nehrđajućeg čelika. potpuno otporan na agresivne morske uvjete. Ta je varalica kako vole reći u Nomuri nevjerojatan ubojica riba. Lovnost je pojačana posebnom obojanošću jer je kod ovih varalica svaka strana tijela različito obojana – jedna je strana fluo prugasta, a druga jednobojna. Naravno, izraz jednobojan ne treba doslovno shvaćati jer su svi modeli bojani 3D-hologramskom tehnologijom. Ovi prekrasni efekti boja doslovno izluđuju sve predatore kako u light vertical jiggingu tako i u shore jiggingu.

Sato jigovi su dostupni u pet boja i to u težinama od 10, 12, 14, 17, 21, 28, 35, 40 i 60 grama po cijeni od 40 do 63 kune.

MISAKI

Premda su rođene u Japanu, ove su varalice u kratkom vremenu postale vrlo popularne u Europi. Novi ribolovni pristupi i tehnike, u prvom redu shore jigging, ali i urban ili street fishing kao da su stvoreni za ove varalice. Misaki su  vrlo lagani jigovi kojima je moguće odraditi vrlo precizno vođenje i izuzetno kvalitetnu i provokativnu prezentaciju.

Ove su varalice opremljene visokokvalitetnim VMC trokukim udicama dok holografski reflektirajuće metalno tijelo u rukama iskusnog spinnera u povlačenju postaje pravo novo oružje. Misaki varalice su dostupne u četiri boje u težinama od 3, 5, 7, 10, 12 i 14 grama po cijeni od 34 do 38 kuna.

IZU SLOW PITCH

Izu Slow Pitch su najnovije Nomurine varalice namijenjene, kako im i naziv kaže, lovu slow pitch tehnikom. Ova je varalica nastala na zahtjev ribolovaca koji su htjeli doskočiti grabljivicama s nešto lakšim varalicama i manje zahtjevnom tehnikom nego što je vertical jigging.

Izu Slow Pitch varalice su namijenjene ribolovu u plićim morima poput Mediterana, pa onda i Jadrana. Njihov specifični asimetrični oblik i obojanost im daje jednako specifičnu akciju kako u povlačenju prema površini tako i u tonjenju. Naravno, da bi se postigao maksimalan učinak moraju se poštovati pravila slow pitch tehnike.

Boje su vrlo svijetle tako da posebno učinkovito odražavaju svjetlost, što uz pomoć holografskog uzorka s fluorescentnim prugama ima vrlo provokativan efekt, pogotovo na dubinama preko 60 metara. Ove su varalice dostupne u četiri boje u dimenzijama od 7,5cm/40g, 8,5 cm/60g, 9,5cm/80g, 10,3cm/100g, 11,5cm/150g te 12,7cm/200g po cijeni od 41 do 111 kuna, sve u zavisnosti od odabrane veličine.

Sve ove varalice su dostupne na prodajnim mjestima tvrtke Luna Maris.

 

INFO:

Luna Maris

Tel. 091-364-0078

lunamarisveleprodaja@gmail.com