Rasvjeta na brodu je neophodan dio navigacijske opreme što znaju svi vlasnici plovila, od malih batela do velikih jahti. Nažalost,  mnogi vlasnici malih barki opremljenih tek manjim vanbrodskim motorom, često ignoriraju važnost pozicionog osvjetljenja. Kad ih na moru zatekne noć tada često u popriličnoj panici svijetle nekakvim priručnim baterijskim svjetiljkama ili krešu upaljačima u nada da će ih jahta koja prilazi brzinom od preko 15 milja uočiti i izbjeći. A kad se nesreća dogodi tada je kasno za bilo kakvu priču i savjetovanje.

Da bi to sve izbjegli te na moru i sebi i drugima osigurali siguran boravak i u najcrnjoj noći pobrinuo se Mikeli trade koji je svoj asortiman obogatio praktičnim navigacijskim svjetiljkama.

Ove svjetiljke ne zahtijevaju upotrebu akumulatora već se napajaju s tri ‘C’ baterijska uloška što im s obzirom na činjenicu da je riječ o led rasvjeti pruža ogromnu autonomiju. Svjetiljka je smještena u vodonepropusnom kućištu na šipki koju je uz pomoć priloženih univerzalnih stezaljki, bez obzira na opremljenost broda, moguće pričvrstiti na tri različita načina. Svjetiljka po aktiviranju pokriva 360 stupnjeva tako da je osvijetljena barka jasno vidljiva doslovno iz svih pravaca.  Osim toga, zahvaljujući ovoj svjetiljci nije potrebna dodatna rasvjeta jer ova svjetiljka osvjetljava i unutrašnjost barke što noću znatno olakšava rukovanje priborom,  ješkanje, razmršivanje zapetljanih skosavica…

Ovo praktično pomagalo potpisuje tvrtka Easterner,  a može se kupiti u Mikeli trade prodavaonici po cijeni od 180 kuna.  

 

INFO:

Mikeli trade

Tel. 023/224-860

info@mikeli-trade.hr