Snaga kojom ovi tanki blankovi prkose svim poznatim fizikalnim zakonima sve ribolovce naprosto ostavljaju bez daha. Tko god je imao prilike pogledati neki od vidio videoklipova u kojima se ovi štapovi nadmeću s naprezanjima pod kojima svi ostali blankovi pucaju kao od stakla, nije mogao ostati ravnodušan. Ali postati vlasnik jednog takvog bisera donedavno nije bio nimalo jednostavan posao. Srećom, zadarski ribomaterijal Udica se pobrinuo za rješavanje tog problema pa je svoju ionako bogatu ponudu upotpunio ovim krajnje elegantnim japanskim kranovima i remorkerima. Naravno, riječ je o Bossna štapovima pred kojima drhte i najveće morske nemani. U ponudi je više modela tako da će i najprobirljiviji lako odabrati model najprimjereniji njihovim željama i očekivanjima.

Pred vama su osnovne tehničke karakteristike nekih najeksponiranijih modela čije se cijene kreću od 1776 do 2999 kuna.

JIG KING II je jednodijelni srednje brzi spinnerski štap namijenjen morskom ribolovu. Dug je 182 centimetra i težak 150 grama. Opremljen je s 10 Fuji provodnika i Fuji ležištem role dok je blank izrađen od Toray karbona. Dostupan je u dvije verzije. Prva, JIG KING II PE 2-4 SP je predviđena za rad s jigovima 140 – 250 grama, dok je druga verzija JIG KING II PE 1-3 SP predviđena za rad s jigovima težine 100-200 grama. Drag max je 9 kilograma.

STANGER PREMIUM BC PE 3-6 je baitcasterski štap namijenjen morskom ribolovu. Jednodijelne je izvedbe, dug 155 centimetara te kao takav predviđen za rad s jigovima težine do 300 grama. Provodnici i ležište role su Fuji dok je blank cjevaste strukture izrađen od visokomoduliranog karbona. Ovaj model spada u special edition i namijenjen je ponajprije jiggingu. Drag max je 28 kilograma.

STANGER VS je dostupan u dvije izvedbe STANGER VS 1-3 OH i STANGER VS 2-4 OH. To je casting model namijenjen morskom ribolovu. Težak je 205 grama, a dug 183 centimetara. Ima 8 provodnika i dvije sekcije . Model STANGER VS 1-3 OH je predviđen za rad s varalicama težine 120-240 grama, dok je model STANGER VS 2-4 OH predviđen za rad s varalicama težine 150 do 300 grama. Provodnici i ležište role su Fuji dok je blank izrađen od ZX-45 Toray karbona. Drag max je 8 kilograma.

BS MONSTER III IGUANA PE je serija srednje brzih jednodijelnih štapova dužine 182 centimetra i težine 180 grama. U ovoj su seriji dostupna četiri modela od kojih je svaki predviđen za rad s jigovima različitog raspona težine. Tako je model BS MONSTER III IGUANA PE 2-4 SP spinnerski štap predviđen za rad s jigovima u rasponu od 100-280 grama s drag max-om od 25 kilograma, dok je BS MONSTER III IGUANA PE 1-3 SP kao nježniji, ali isto spinnerski model predviđen za jigove težine 60-200 grama, s drag max-om od 23 kilograma.

Štap BS MONSTER III IGUANA PE 2-4 OH je overhead/baitcasting model predviđen za lov s jigovima težine 100-280 grama s drag max-om od 25 kilograma, dok je posljednji iz ove serije, BS MONSTER III IGUANA PE 1-3 OH također overhead/baitcasting model predviđen za jigove u rasponu 60-200 grama s drag max-om od 23 kilograma.

Blankovi su kod ove serije izrađeni od HDCC karbona, a provodnike i ležište role potpisuje Bossna.

SLOW EMOTION je serija spinnerskih štapova kreiranih za lov na moru. Dostupna je u dvije verzije Blue i Green s tim da svaka verzija ima u ponudi dva modela.

Model SLOW EMOTION PE 2-4 SP BLUE je jednodijelni štap karakteristično obojan u plavo žutoj kombinaciji. Dug je 182 centimetra i predviđen za rad s jigovima težine od 120-250 grama. Drag max je 10 kilograma.

Drugi model je SLOW EMOTION PE 2-4 SP BLUE izgledom jednak prvom s tim da je ovaj predviđen za lov s jigovima u rasponu od 60-200 grama dok je drag max za ovaj model 9 kilograma.

SLOW EMOTION PE 2-4 SP GREEN je dvodijelni štap sa spojem neposredno iznad rukohvata, tzv. butt joint, dug dva metra. Kako mu i ime sugerira, zelene je boje, a preporučeni jigovi se kreću u gramaži od 120-250 grama. Drag max je 10 kilograma.

Drugi model iz Green verzije SLOW EMOTION PE 1-3SP GREEN, kao i u Blue verziji, jednak prvom modelu s tim da je predviđen za rad s jigovima u težinskom rasponu od 60-200 grama. Drag max za ovaj model je 9 kilograma.

SLOW EMOTION serija štapova je opremljena s provodnicima koje potpisuje Bossna dok su svi blankovi šuplje, cjevaste strukture.

Svakako bi idealno bi bilo posjetiti Udicu i na licu mjesta osjetiti užitak koji ovi vrhunski štapovi mogu pružiti, no za sve one koji za to nemaju priliku postoji internet gdje je dovoljno kliknuti na jedan od sljedećih linkova da bi se uvjerili u posebnost Bossna štapova:

https://www.youtube.com/watch?v=4XTHitbGaDM

https://www.youtube.com/watch?v=X4rQ1M2OCBs

 

INFO:

Udica d.o.o.

Tel. 023/305-398

http://udica.net/

udica@sonik.hr

https://www.facebook.com/udicazd/