BOSSNA štapovi su kao proizvod JDM (Japanese Domestic Market) kreirani isključivo za ribolovne entuzijaste, ribolovce koji od opreme očekuju maksimum i više od maksimuma. S ovim se štapovima ribolovac bez oklijevanja može uhvatiti u koštac s bilo kojom ribom po principu ‘tko je jači’ jer su Bossna štapovi i napravljeni upravo za takav pristup. Granica savijanja na kojoj velika većina sličnih štapova puca kao od stakla, kod BOSSNA štapova ne postoji. Okovi su izrađeni uglavnom od titanijum nitrida čime je postignuta izuzetna izdržljivost uz minimalnu težinu dok su svi blankovi izrazito progresivne akcije pred kojom i najveći predatori padaju na koljena.

Naravno, uz ovakve štapove ne mogu ići bilo kakve role tako da je ponuda upotpunjena i u ovom segmentu.

A budući da je riječ o uistinu vrhunskim proizvodima cijene nisu zanemarive. Tako se štapovi kreću od 1799 Do 2999 kuna dok su role dostupne u rasponu od 2229 do 2865 kuna.

Iz bogate ponude smo izdvojili nekoliko serija i modela za koje mislimo da zavrjeđuju posebnu pažnju. Izložili smo tek osnovne karakteristike koje i ovako šture upućenima jako puno govore.

BS MONSTER III IGUANA PE je serija srednje brzih jednodijelnih štapova dužine 182 centimetra i težine 180 grama. U ovoj su seriji dostupna četiri modela od kojih je svaki predviđen za rad s jigovima različitog raspona težine. Tako je model BS MONSTER III IGUANA PE 2-4 SP spinnerski štap predviđen za rad s jigovima u rasponu od 100-280 grama s drag max-om od 25 kilograma, dok je BS MONSTER III IGUANA PE 1-3 SP kao nježniji, ali isto spinnerski model predviđen za jigove težine 60-200 grama, s drag max-om od 23 kilograma.

Štap BS MONSTER III IGUANA PE 2-4 OH je overhead/baitcasting model predviđen za lov s jigovima težine 100-280 grama s drag max-om od 25 kilograma, dok je BS MONSTER III IGUANA PE 1-3 OH također overhead/baitcasting model predviđen za jigove u rasponu 60-200 grama s drag max-om od 23 kilograma.

BS MONSTER UL BSUL60/XUL je ultralagani jednodijelni spinerski model s osam provodnika, vrlo sličnih karakteristika kao i prethodni modeli s tim da je predviđen za rad s upredenicama klase 1 – 4 libre i s drag maxom od impresivnih 30 kilograma.

Blankovi su kod ove serije izrađeni od HDCC karbona, a provodnike i ležište role potpisuje Bossna.

Premda je u ponudi više modela, posebno nam se svidjela rola BOSSNA PITBULL GX SW 4500H koja je u potpunosti kreirana za rad u morskom okruženju i to ponajprije za jigging, popping i baitfishing. Tijelo i rotor su izrađeni od ojačanog aluminija dok su glavne osovine od nehrđajućeg čelika. Kalem je dvostruko anodiziran. Opremljena je sa 11 nehrđajućih ležaja te posebno prilagođenim i ugođenim prijenosnim mehanizmom koji omogućuje posebno lako namotavanje i pri najvećim naprezanjima. Pogonska ručica se po potrebi može premjestili u položaj za drugu ruku. Karbonske kočione pločice u kočnici imaju silu kočenja od 15 kilograma. Prijenosni mehanizam je 6,4:1, a kapacitet 250 metara 0,31 milimetarske strune s prijenosnim omjerom od 6,4:1.

U ponudi je i izvrsna serija rola iz iste BULZEN produkcije pod nazivom IGUANA MAX u veličinama od 3000, 4000, 6000 i 8000. Sve su role izrađene prema najvišim standardima tako da sve imaju hardcore aluminijsko kućište, posebno konstruiran prijenos od nehrđajućeg čelika za ultra lagano namotavanje, dvostruko propulzijski anti twist roller, dvostruko anodizirani aluminijski kalem, prilagodljivu lijevo-desno pogonsku ručicu, 8 ležajeva, prijenosni omjer od 5,2:1 i izuzetno lagano tijelo. Jedino po čemu se modeli unutar ove serije bitnije razlikuju je snaga kočenja. Tako model IGUANA MAX 3000 ima kočnicu od 15 kilograma, model IGUANA MAX 4000 kočnicu od 20 kilograma dok modeli IGUANA MAX 6000 i IGUANA MAX 8000 imaju kočnicu od 30 kilograma.

 

INFO:

Udica d.o.o.

Tel. 023/305-398

http://udica.net/

udica@sonik.hr

https://www.facebook.com/udicazd/