Odlazak u ribolov sam po sebi je najveća radost, opuštanje od problema i stresa svakodnevice, a u kombinaciji s dobrim društvom to se sve skupa diže za još jednu razinu.

Na barku je uvijek bolje povest društvo što radi bolje atmosfere što radi nekih nedaća koje se mogu desit na moru i u kojima još par ruku uvijek može dobro doći povodeći se onom ‘hvali more drž se kraja’.

Tako razmišlja Edvin Žigante koji je pokretač brojnih ribolovnih aktivnosti, od onih na moru, preko onih na društvenim mrežama pa do posljednjih akcija darivanja. Evo što su nam je Edvin i ekipa Kvarner Fishinga rekli o tome:

– Svojom dugogodišnjom aktivnošću po raznim grupama na društvenim mrežama i po ribolovnim forumima, često sam zbog uspješnih ulova dobijao mnogo upita kako lovim, na šta lovim, gdje lovim, kada lovim…

Premda se smatram amaterom u ribolovnom svijetu, ipak mi se upalila lampica koja mi je ukazala na činjenicu da ima dosta ribolovaca početnika kojima je dobrodošao bilo kakav savjet vezan za sam ribolov. Stoga sam nakon kraćeg razmišljanja odlučio okupiti ekipu te započeti s YouTube kanalom na kojem bi videom pokazali kako gdje, kada i šta lovimo te na taj način pomogli početnicima da brže savladaju tehnike kojima mogu doći do ulova – priča nam Edvin.

Edvin je uvijek spreman pokazati sve što zna o ribolovu

 

– Moje dugogodišnje iskustvo chefa nije mi baš bilo od pomoći za savladat izazove snimanja kamerom za YouTube tako da sam jedne večeri pozvao na lignjolov prijatelja i kolegu konobara, a inače strastvenog ribolovca Vladimira Šimca i iznio mu svoju ideju. Ideja mu se dopala, ali ne samo njemu već i ostatku današnje ekipe ‘Kvarner fishing’, Eugenu Travalji, Davidu Rajnoviću, Jasminu Fazliću kao i počasnim članovima Mariu Brnečiću, Senadu Loviću i ostalima nastavlja Edvin svoju priču.

– Kad je Edvin došao na ideju da mi napravimo grupu, meni je u glavi bilo:

Ma kome ja mogu pomoći kad sam i ja amater? – ali s druge strane sam razmišljao koliko su i meni forumi i videa pomogli, a i naučio sam podosta od mog oca i stvarno mi je bila želja pomoći drugima. Sa područja Kvarnera je malo bilo dostupnih videa a tehnike koje su drugdje radile, često su ovdje bile beskorisne. Mi smo se specijalizirali baš za naš kraj – priča Vladimir Šimac.

Dječja sreća nam je najvažnija – poručuju članovi grupe ‘Kvarner fishing’

 

– YouTube kanal KF je već postojao i gledao sam videa misleći kako bi bilo fora biti član te lude ekipe. I tako se nakon nekoliko zajedničkih ribolova sa susjedom i prijateljem Edvinom dogodilo da sam dobio poziv da se nađemo sa Vladimirom i krenemo u stvaranje Kvarner fishing stranice na facebooku.

Naravno, nisam mogao odbiti, a ostalo je povijest. U ribolovu nemam iskustva ni blizu kao Edvin, ali imam volje i navodno radim solidne sisteme, jer volim eksperimentirati i slagati, vezati, komplicirati…

Cilj je, naravno promocija ovog sporta među mladima, zajednička druženja a prije svega ribolov – rekao nam je Eugen Travalja.

Osmjeh govori sve

 

Kad su prvi video uradci ‘Kvarner fishing 2’ i ‘Strijelke na tajnoj poziciji’ ugledali svjetlo dana, svojim uspjehom i zatrpanošću porukama grupi entuzijasta su dali ohrabrenje za otvaranje FB grupe ‘Kvarner fishing’. Brzi rast broja članova potaknuo je i nastanak Instagram profila KF-a, a onda u nizu i sve ostale akcije poput ove akcije darivanja članova i poticanje naših najmlađih ribolovaca, djece.

– Želja nam je što više promovirat sportski i rekreacijski ribolov našim najmlađim članovima. Naime boravak na moru u slobodno vrijeme i bavljenje sportom i rekreacijom je puno bolje nego provođenje vremena pred ekranima telefona te raznoraznih današnjih igrica.

Prva ribolovna iskustva su neizmjerno važna

 

Pod sloganom ‘Za naše najmlađe’ pokrenuli smo skromnu akciju darivanja u kojoj su članovi naše FB grupe mogli sudjelovat s objavom slika iz ribolova svojih najmlađih malih članova obitelji.

Odazvalo se 45 članova s postovima tako da su sva djeca darovana ponekom sitnicom, baš od srca.

Ovim se putem zahvaljujemo našim sponzorima, trgovinama ribolovnom opremom Ribarskoj priči i Rogi ribaru Ičići, Fishwalkeru i Bonaca supllies koji su osigurali darove za naše najmlađe – nastavlja Edvin.

Nagrade su se preuzimale u ‘Ribarskoj priči’

 

– Ova prva akcija darivanja proizašla je iz cjelokupne ideje pod sloganom ‘Mi smo Kvarner’, a smatram da nas 3350 članova, koliko nas trenutno broji naša FB grupa koja i dalje raste, može dati i puno više.

Uz naše najmlađe ne možemo zaboraviti ni na naše najstarije tako da je trenutno u planu i akcija darivanja pod sloganom ‘Kako su to radili naši Nonići’.

Uskoro kreće i akcija darivanja pod sloganom ‘Kako su to radili naši Nonići’

 

Za podjelu nagrada organizirana je degustacijska večera sa prijateljima grupe u restoranu Borik i ujedno je snimljen prvi video iz serijala Catch&Cook.

Zašto kuhanje i ribolov? Pa veliko ugostiteljstvo iskustvo ponukalo nas je da pokažemo malo i kako se mogu neke morske namirnice iskoristiti na moderan i zaboravljeni starinski način pošto je konzumacija ribe statistički količinski po stanovniku Hrvatske jako niska a riba je jako zdrava nutritivno bogata namirnica.

Serijal Catch&Cook je dio iste priče

 

Uz prijatelje grupe Senada Lovića sa Gastroartgallery uz mikropovrće i Sharky sa proizvodima od dimljene ribe, te vinara Toni Katunara iz Vrbnika snimili smo prvi video o kuhanju i obradi svježeg i zaboravljenog sušenog oslića, nježne i lakoprobavljive ribe prihvatljive većini – optimistično nam objašnjava Edvin.

– Cilj takvih degustacijskih večera za članove i prijatelje grupe je međusobno upoznavanje putem videa i druženja, a ne samo preko postova i komentara na grupi, te tako i stvaranje novih produktivnih prijateljstava.

Ovo je čista radost!

 

Povođeni onom našom ‘krepat ma ne molat’ nastaviti ćemo put sa svojim idejama koji do sada nije bio lagan. Nailazili smo na mnogobrojne prepreke, od financijskih do tehničkih i to u vremenu covida koje je pak isto uzelo danak, al’ uvijek se našlo dobrih ljudi i prijatelja grupe koji su nam pomogli, zato još jednom, svima veliko Hvala!

Mladi smo, volje i snage imamo, slobodnog vremena ne bi škodilo da imamo malo više, al’ nastaviti ćemo istim, ako ne i jačim tempom. Lijepi pozdrav s tajnih pozicija! Rogi! – ispričao nam je Edvin Žigante.