Nove tehnike koje su do nas došle s Dalekog Istoka odavno više nisu nove. Ribolovci su ih prihvatili i s njima ostvaruju rezultate koji ih u svakom ribolovnom pohodu samo dodatno učvršćuju na ljestvici najlovnijih ribolovnih alata i tehnika. Jedna od takvih je definitivno i vertical jigging i njegove nježnije verzije kao što su shore jigging ili slow pitch.

No kao i u svim ostalim tehnikama ni ovdje nikako nije svejedno što se nalazi na drugom kraju strune. Budući da ribolovna industrija baš nikada ne miruje i da se pogotovo taj, varaličarski segment stalno nadograđuje i nadopunjuje, ako žele opstati, ribomaterijali moraju biti u trendu i to ponajprije zbog sve zahtjevnijih kupaca. Naime, suvremeni ribolovci jako dobro znaju što žele i zato ponuda mora biti adekvatna njihovim željama i zahtjevima. U Nevicu to jako dobro znaju što potvrđuju noviteti koji konstantno pristižu na police ovog renomiranog zadarskog ribolovnog prodajnog centra.

Tako je ponuda odnedavno obogaćena specifično kreiranim metalnim varalicama namijenjenima ponajprije ribolovu shore jigging tehnikom.

Ove vrhunske varalice nazvane Shore Skid Jig potpisuje Abu Garcia što je svakako dodatni dokaz njihove kvalitete i lovnosti. Varalice su asimetrično obrađene tako da u tonjenju i povlačenju ostvaruju specifičnu i jedinstvenu liniju pokreta koja je predatorima neodoljiva. Zahvaljujući hologramski obojanoj površini, ove varalice kupe i najmanji trak svjetla višestruko ga reflektirajući čime se ostvaruje provjereno provokativni lovni podražaj. Svaka varalica ima i uočljivo oko sa zjenicom pomaknutom prema vrhu varalice što simulira panični pogled. Istovremeno je ta tamna zjenica i strike point, točka koju većina predatora napada u trenutku kada nasrne na varalicu. Naravno, u pozadini ih čekaju dvije assist udice s holo kićenkama tako da promašaja ne može biti.

Ove su varalice dostupne u veličinama od 30, 40 i 60 grama po cijeni od 50, 53 odnosno 56 kuna što ovisi o odabranoj težini.

A za slučaj da niste zadovoljni navezanim udicama ili za situacije u kojima ste ulovili toliko ribe da su se originalne udice zatupile, u ponudi su izvrsne Hayabusa assist hook 133 nehrđajuće udice, izuzetno lagane i istovremeno iznimno nosive, i to u dvije verzije. U prvoj je verziji riječ o već navezanim udicama koje samo treba okačiti na varalicu dok su u drugoj verziji udice slobodne što omogućuje ribolovcu vezivanje po vlastitoj želji. Udice su dostupne u veličinama 1, 1/0, 2/0, 3/0 i 4/0 po cijeni od 47,50 do 50 kuna za već navezane udice, odnosno po cijeni od 31,25 kuna za slobodne udice.

 

INFO:

Nevico, Zadar

Tel. 023/239-239

www.nevico.hr