Big game fishing kao ribolovna disciplina definitivno spada u sam vrh sportskog ribolova i predstavlja jedan od najvećih izazova kada je u pitanju pučinski ribolov. Naravno, za uspješan ribolov i dobar rezultat neophodna je i kvalitetna ribolovna oprema koja u slučaju big game fishinga ne trpi nikakve improvizacije.

Visoka kvaliteta svakog dijela opreme u ovoj disciplini je od iznimne važnosti jer ribe koje se love ovom tehnikom nikada na površinu ne izlaze brzo i jednostavno. Borbe s velikim tunama ili marlinima često znaju trajati i više sati zbog čega je jako važno da ribolovac bude dopro pripremljen za takav napor, kako fizički tako i adekvatnom opremom.

Jedan od iznimno važnih detalja je borbeni pojas koji omogućuje kvalitetnu stand up borbu sa zakačenom ribom. Iako postoji vrlo bogat izbor borbenih pojaseva, tek nekoliko modela drže vrh. Jedan od najboljih je definitivno borbeni pojas Grillox.

Inovativno kreiran s tri različita položaja za oslonac za štap Grillox omogućuje spajanje pojasa, štapa i multiplikatora u jedno cjelovito tijelo.

Zahvaljujući jedinstveno oblikovanom ergonomskom dizajnu, ovaj pojas omogućuje zamaranje s minimalnim naporom. Lagano opuštanje i napinjanje struka uz savijanje i ispravljanje nogu s minimalnim naporom dovoljno je za nasukavanje i najvećih riba.

Ovaj avangardni dizajn i tehnologija izrade ribolovcu nude besprijekornu udobnost i snagu u borbi. Grillox je pojas koji je ergonomski profiliran tako da se prilagođava tijelu ribolovca tijekom svake sekunde zamaranja ribe.

Remen je mikropodesiv tako da je jednako udoban svima bez obzira na konstituciju. Osim tri različita položaja za oslonac štapa koji omogućavaju doslovno sve moguće kombinacije tehnika i tipova štapova, Grillox borbeni pojas je opremljen i karabinima za osiguranje multiplikatora tako da ribolovac u svakom trenutku može opustiti ruke i odmoriti ih po potrebi bez straha od gubitka ribe.

Dapače, uz ovaj pojas riba se ne privlači povlačenjem štapa rukama već isključivo pumpanjem preko savijanja nogu. Premda je pojas dovoljno jak za sve potencijalno ekstremne situacije, u dogovoru s proizvođače mogu se odraditi dodatna ojačanja u bilo kojem segmentu.

Održavanje pojasa je vrlo jednostavno. Dovoljno je remen isprati slatkom vodom nakon korištenja, te pojas odložiti na suho i prozračno mjesto.

Grillox borbeni pojas se može kupiti u prodajnom centru Nevico po maloprodajnoj cijeni od 2587,50 kuna.

 

INFO:

Nevico, Zadar

Tel. 023/239-239

www.nevico.hr