Pretakanje goriva je uvijek ružan zadatak. Kad ste na vezu ili na benzinskoj crpki tada je donekle i sve u redu, ali kad gorivo morate doliti ili pretočiti negdje na moru po jugu ili tramuntani, tada nikako nije svejedno na koji ćete način odraditi taj neugodni zadatak. U principu, većina rješenja koja se nude na tržištu garantiraju neposrednu okolinu spremnika za gorivo, uključujući dio palube, da se rukavi, nogavice i ruke i ne spominju, zalivene naftom ili benzinom.

No zato je tu Mikeli trade koji se brine da život ribolovcima i nautičarima postane jednostavan i krajnje ugodan. Tako Mikeli trade u svojoj bogatoj ponudi ima i pumpu uz koju pretakanje goriva teško da može biti brže ili sigurnije.

Riječ je o proizvodu koji potpisuje Flo Tool a koji se sastoji od pumpe tri crijeva i nekoliko adaptera.

S ovom se pumpom bilo koja tekućina, bez ijedne neželjeno prolivene kapi i u najtežim uvjetima može preliti iz posude u posudu. Dovoljno je jedan kraj crijeva uroniti u posudu s gorivom, a drugi u posudu u koju se gorivo želi preliti i klasičnim ga pumpanjem ‘preseliti’. Pritom je pumpi potpuno svejedno da li je puni spremnik gore ili dolje.

A ukoliko imate potrebu napumpati gumu na automobilu, ne morate na benzinsku crpku. Dovoljno je upotrijebiti drugo crijevo i adapter i s istom pumpom sada napumpati zrak.

Ova pumpa može pretakati doslovno bilo koju tekućinu jer je otporna na sve što možete zamisliti.

A kad se sklopi zauzima prostor teke nešto veći od kvadratnog pedlja.

Dakle, ova FloTool-ova višenamjenska prijenosna pumpa može se koristiti kao sifon za bilo koju tekućinu, kao zračna pumpa ili ispuhivač. U blister pakiranju se nalazi kućište pumpe, cijev za mjerenje razine ulja, mlaznica pumpe za zrak, crijevo za zrak i tekućinu, adapter za crijevo i mlaznica ispuhivača.

Cijena ove nadasve korisne garniture je 100,80 kuna.

 

INFO:

Mikeli trade

Tel. 023/224-860

info@mikeli-trade.hr