Walk the dog je varaličarska tehnika koja je za većinu varaličara alfa i omega kada je u pitanju površinski lov varalicama. Za ovu tehniku se koriste zare, specifične plivajuće varalice koje nemaju nikakvu paktu, s tim da im se spojna alka nalazi na samom ‘nosu’. Glava im je šira od tijela koje se prema kraju varalice konusno sužava. Zahvaljujući takvoj konstrukciji, zare na površini uvijek zauzimaju položaj kod kojega je stražnji dio varalice malo uronjen dok glava izviruje, najčešće i preko 2/3 iznad površine.

Ove se varalice mogu vući pravolinijski kada na površini ostvaruju akciju donekle sličnu akciji koju postižu i popperi no s puno manje buke i prskanja. No kada se vuku spomenutom walk the dog tehnikom tada su posebno ubojite.

Kod ove tehnike se varalica nakon zabacivanja i zatezanja strune počinje privlačiti kratkim pokretima vrha štapa, najčešće oborenog vrhom prema dolje. Vrhom štapa se naizmjenično twicha lijevo-desno zbog čega i varalica ostvaruje cik-cak putanju. Na ovaj se način simulira hod ranjene i dezorijentirane ribe zarobljene na površini. Posebno je važno naglasiti da s ovom tehnikom varalica prevaljuje trostruko duži put od pravolinijskog, a otprilike isto toliko duže vremena i ostaje u lovnoj zoni.

U zadarskoj prodavaonici ribolovne opreme Mikeli trade smo pronašli zare vrlo znakovitog naziva DOG koje potpisuje DTD. Ove su varalice namijenjen lovu upravo tehnikom walk the dog tako da je na njima svaki detalj podređen perfekciji koju ova tehnika zahtijeva. Varalice su dostupne u četiri boje – mullet, sardina, transparent natural smelt i transparent white, te u dvije veličine 90 i 110 milimetara, odnosno 13 i 18 grama. Sve su varalice opremljene VMC trokukim udicama i nehrđajućim split ringovima uz hologramski dezen i realistično oko.

Cijena ovih varalica je 48,99 odnosno 54 kune što zavisi o odabranoj veličini varalice.

 

INFO:

Mikeli trade

Tel. 023/224-860

info@mikeli-trade.hr