U jednom trenutku sam bio potpuno okružen brancinima koji su mi potpuno zaklanjali pogled. Nikada nisam vidio ništa slično tome. Naciljao sam onog koji mi se u tom trenu činio najveći i odapeo strijelu…

 

Puno je ribolovaca koji se mogu pohvaliti dvostrukim ulovima, bilo da se na istu udicu ili varalicu ulove dvije ribe ili da se podvodnom puškom nastrijele dva komada, no malo ih je koji su ostvarili ‘triple kill’ i to još s brancinima. A upravo je to pošlo za rukom Damjanu Dobroviću dok je u potrazi za ribom ronio uz Zverinac.

– Ronio sam predvečer, pretražujući plitke terene u potrazi za ribom, malo s površine, malo u čeki. Naime, taj je akvatorij bogat tako da se može svašta očekivati. I već sam imao podlanicu i par cipala, no ono što sam tada vidio, baš me iznenadilo.

Prvo sam vidio jato od desetak manjih brancina, što mi je, s obzirom da nikad nisam vidio više od dva do tri komada zajedno, već samo po sebi bio veliki doživljaj. Naravno, kad su me spazili, brancini su se razbježali i netragom nestali. No ja se nisam micao. Ostao sam ležati na dva metra dubine iza iste stijene što se očito pokazalo dobrim izborom – priča nam Damjan.

Puška Picasso 90 u pravim rukama – ukupno 2,20 kilograma

– Brancini su očito bili samo izviđačka prethodnica na nekom svom pohodu jer su se vrlo brzo vratili iz istog smjera istom brzinom, samo što ih je ovaj put pratilo još sigurno trideset komada. Jedan po jedan su mi se znatiželjno počeli približavati kao da žele vidjeti o čemu je tu riječ. U jednom trenutku sam bio okružen svim tim brancinima koji su mi potpuno zaklanjali pogled. Nikada nisam vidio ništa slično tome. Naciljao sam onog koji mi se u tom trenu činio najveći i odapeo strijelu. Naravno, jato se trenutno raspršilo i tada sam vidio da na strijeli imam tri ribe! Najteži je imao kilo, drugi 75 deka, a treći pola kile. E to je bio doživljaj… – ispričao nam je Damjan Dobrović.