Panulanje liganja nije nimalo jednostavan posao. Potrebno je pogoditi pravo vrijeme u odnosu na mjesečeve faze, poziciju koja je najizglednija, pravu boju skosavice, brzinu povlačenja i dubinu urona. I premda neupućeni i oni koji se još nisu okušali u tome mogu reći da je to zapravo jednostavno, praksa pokazuje da je za uspješan lov ipak potrebno imati utakmica u nogama i prije svega pravi alat.

Lignje se u ovo doba godine zadržavaju na pličinama ili u samom kraju, no opet na malim dubinama što lov dodatno komplicira. Naime, većina panulaških varalica i bez opterećenja roni dublje nego što bi se htjelo u takvim situacijama.

Upravo je zato DTD konstruirao jointed skosavicu za panulu, Calamari Hunter.

Riječ je o dvodijelnoj, ili zglobnoj skosavici koja je jedinstvena po svojoj akciji u povlačenju. Zahvaljujući zglobu, ova se skosavica pod morem ponaša kao živa riba. Budući da je stabilizator malen, oscilacije nisu velike tako da u kombinaciji sa zglobnim tijelom ostvaruje vijugave pokrete vrlo nalik pokretima prave ribe koja pliva pokušavajući nespretno pobjeći.

Specifični mali stabilizator omogućuje teturave pokrete ali i minimalan uron što Calamari Hunter čini izuzetno pogodnom varalicom upravo za lov na plitkim terenima bez straha od zapinjanja.

Skosavica Calamari Hunter je plivajuće izvedbe, duga 130 milimetara i teška 18 grama. Dostupna je u šest boja pri čemu su tri modela FO, OY i GY obojana s klasičnim tehnikama uz svjetleći premaz dok su druga tri PL, P i BK obojana hologramski, s tim da im je svjetleća samo trbušna strana

Inače svi modeli imaju i prstenove za eventualnu montažu trokukih udica.

Krunice su dvostruke i ne praštaju ni slučajni dodir.

Maloprodajna cijena skosavice Calamari Hunter je 69 kuna.

 

INFO:

DTD

Tel. 021/735-161

www.dtd.hr

www.facebook.com/dtd.hr

www.instagram.com/dtdsquidjigs

www.twitter.com/DTDsquidjigs