Nakon odgode od dva tjedna zbog meteorološke najave katastrofalno lošeg vremena koja se na kraju nije pokazala točnom, u nedjelju 21. listopada je održano tradicionalno natjecanje za juniore u disciplini štap-obala. Ovo se natjecanje inače vezuje uz Kup Karinskog Novigradskog mora i okuplja najmlađe ribolovce prijateljskih klubova u kategorijama U-12 i U-16. Organizator ovog događanja, ŠRD Sipa-Benkovac je toga jutra moralo odlučiti gdje će se loviti jer je u najavi opet bilo nepovoljno vrijeme. U igri je bila Pridraška obala kao glavna zona okrenuta sjeveru i Šušnjar u Karinu okrenut jugozapadu kao rezervna zona u slučaju da meteorolozi ipak pogode. Nažalost, jutarnja naoblaka s burom u jačanju nije ostavila puno izbora tako da su se natjecatelji, njih 25 u pratnji roditelja i voditelja, otputili prema Šunjaru, terenu nešto siromašnijem ribom, ali zato puno povoljnijem za lov po buri. No unatoč lošem vremenu i siromašnom ulovu najmlađi ribolovci nisu pokazali nezadovoljstvo. Ranojutarnje krafne s čokoladom su im digle raspoloženje tako da je svaka ulovljena ribica dočekana s oduševljenjem.

Ipak, negdje oko 11 sati je najmlađima postalo hladno pa je odlučeno da se natjecanje privede kraju nešto ranije od predviđenog, točnije već u 11:20 sati.

Logistička je baza bila u prostorijama Sipe u Benkovcu gdje je gladne natjecatelje dočekao bogati roštilj ispunjen ćevapima, pljeskavicama i miješanim mesom, a što je u ekstremno kratkom roku potpuno neutraliziralo sve neugodnosti koje je u ovom ribolovu donijela bura.

Ulov je izvagan i odmah su formirane plasmanske liste tako da su neposredno nakon ručka proglašeni najuspješniji natjecatelji. Svi prisutni su dobili diplome i majice i prigodne sponzorske poklone, dok su prvoplasirani dobili medalje, pehare i posebne diplome u skladu s osvojenim odličjem.

A nakon što su mladi ribolovci s pratnjom napustili prostorije kluba, organizatori su, kako se i pristoji, do večeri ostali dogovarajući sljedeće sportskoribolovno događanje o kojem ćemo vas, kad se odigra, svakako izvijestiti.

                                        REZULTATI:

 

U-12:

1. DANIJEL LACKOVIĆ (ŠRD Sipa – Benkovac) – 173 grama

2. LUKA PERICA (ŠRD Sipa – Benkovac) – 69 grama

3. ŠIME KARABATIĆ (ŠRD Podlanica – Biograd) – 57 grama

 

 

 

U-16:

1. IVAN PRIBILOVIĆ (ŠRD Podlanica – Biograd) – 179 grama

2. STIPAN BARIŠIĆ (ŠRD Podlanica – Biograd) – 114 gram

3. VITO LIVERIĆ (ŠRD Vir – Vir) – 93 grama